Tivat – centar dobrih dešavanja ovog ljeta

Tivat – centar dobrih dešavanja ovog ljeta

Građani Tivta i svi posjetioci ove crnogorske primorske opštine biće u prilici da tokom ove ljetnje sezone ispratila izuzetan broj događaja. Na listi ovosezonskih dešavanja u Tivtu su muzički, zabavni, umjetnički, sportski, dječji i mnogi drugi programi.

Matine ( maj-septembar ) – jutra koja počinju uz note najljepših instrumenata, ako se po jutru dan poznaje, onda će svaki dan u Tivtu biti za pamćenje.

Međunarodni karneval ( 07. jun do 09. jun)
Kada se prepustimo balu pod maskama, muzici koja vodi, priči koja traje i koja
Tivtu poseban značaj daje. Ako je život karneval, živite ga punim plućima.
Tivat Vas zove da uživamo u karnevalskoj
povorci i godine ove.

Program karnevala:

Subota,  08. jun: 20:00 h Međunarodna karnevalska povorka, performans karnevalskih grupa, Brasil Samba show i koncert Peđe Jovanovića ( riva Pine)

Nedjelja, 09. jun: 17:00 h Maškarana regata, 19:00 h Dječija karnevalska povorka, Performans izabranih grupnih maski ( riva Pine ).

Festival mediteranskog teatra Purgatorije ( 21. jun do 31. avgust )

Festival koji otvara vrata kulturi, umjetnosti, književnosti, muzici, jednoj sceni iznad…, iznad svakodnevice, iznad svega običnog, Festival koji je stepenik više…

Petak, 21. jun u 21:30 h otvaranje festivala – Ljetnja pozornica Tivat, mjuzikl Zona Zamfirova

Veliki šušur ( Međunarodni susret duvačkih orkestara, 15. jun )

Već neko vrijeme se šuška, da će u Tivtu biti Veliki šušur. Susret duvačkih orkestara koji se ne propušta, Gradska riva Pine se pretvara u more instrumenata koji se daleko čuju. Neka muzika bude samo još jedan razlog da Vaša adresa ovog ljeta bude Tivat. Festival pod nazivom Veliki šušur se organizuje u čast 115 godina od osnivanja Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, a učešće u manifestaciji uzeće 10 duvačkih orkestara iz 4 države.

Žućenica fest ( 22. jun )

Još je jedan razlog da se posjeti Tivat, a to je gastro užitak bez premca. Zagonetka, koju ćemo ove godine riješiti zajedno, zeleno je, jestivo je, pruža magiju na sto načina, a slavi 20 godina svog postojanja. Žućenica fest i specijaliteti upakovani sa mnoštvo začina, a onaj najbolji začin je Vaše dobro raspoloženje i prazni stomaci spemni za degustaciju. Tivat Vas poziva da budete dio ove neodoljive manifestacije koja zadovoljava sva čula, koja ima svoju priču koju vrijedi poslušati, a još više biti dio nje. Naše drage dame i velike domaćice će se pobrinuti da upravo zbog Žućenica festa Tivat bude Vaša destinacija, ne samo za ovo, već za mnoga naredna ljeta, a za dobar provod dolaze nam i Pljevaljski tamburaši. Zabilježite u svoje kalendare 22. jun Žućenica fest !

Muzički festival Biser Jadrana ( 29. jun)

Biseri se u Tivtu nižu, a pjesme za dušu samo pristižu.  Tivat Vas poziva da zajedno izaberemo pjesmu Festivala odnosno tivatski biser koji će zasjati na ogrlici ovog grada. Tivat će biti centar spoja mediteranske tradicije i modernog doba pretočen u muziku i pjesmu laganih nota, a ujedno i prilika onima koji se bave muzikom i pjesmom da kroz nju ostvare svoje snove, a Vi budite svjedoci, jedne lijepe priče nove. 29. jun dan kada će na tivatskom nebu zasjati 25 zvijezda koje će uljepšati jednu ljetnju mediteransku noć. Zvijezde nam osim Crne Gore, dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Na festivalu će nastupiti: Makadam, Danijel Popović i Džuli ( Julija) Popović, Mićo Vujović, Bane Nedović, Katarina Bogićević, Stevan Faddy, Jelena Zvicer, Jelena Božović, Doris Deković, Danijel Milić, Filip Sjekloća, Vanja Radovanović, Milorad Mijušković, Princ, Petar Wagner, Jelena Vukojević, Saša Lazarević, Ana Stanojević, Igor Cukrov, Lorenca Lola Puhar, Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk, Ana Petan, Martinijan Kirilovski i Neno Murić.

Game changer Montenegro ( 04.- 06. jul,riva Pine)

Game changer summer tech festival donosi novu interpretaciju ponude Tivta i Crne Gore kao tehnološke destinacije. Kroz tri dana programa biće izložba redova gejming dizajna i animacija, specijalni edukativni program, kao i dodjela nagrada u 15 kategorija najboljima sa start up i progresivne korporativne scene Crne Gore, uz jedinstven muzički nastup integrisan sa inspirativnim pogledom na tehnologiju.

Bogat program za sve posjetioce grada Tivta pripremili su i Porto Montenegro i Luštica Bay, a samo dio  njih su Made in New York Jazz festival u Porto Montenegru ( 21. jun ), Rubix festival 08.-10. avgust, Zabava u noćima punog mjeseca od 21. juna u Luštici Bay.

Istaknuti koncerti u Tivtu – ljeto 2024:

Peđa Jovanović (riva Pine,  08. jun ),

Yasmin Levy (Riva Pine, 14. jul ),

Alen Islamović ( riva Pine 15. jul ),

Gibonni (Luštica Bay, 15. jul ),

Adi Šoše ( riva Pine, 26. avgust ).

„Kada spomenemo Tivat, nezaobilazna stanica su i sportske manifestacije poput tradicionalne Bućarske olimpijade ( otvaranje olimpijade 13. jul ) , zatim gastro događaji odnosno Fešte od ribe i vina (26. jul  Lepetane, 02. avgust Krašići ),  Dani pejzaža (jun- avgust, Gornja Lastva), Lastovska fešta (03. avgust), Srpski sabor (10.avgust ), Kolo bez granica (22.-24. avgust)  i još mnogo mnogo događaja koje smatramo predivnim biserima na ogrlici tivatske muzičke, sportske, kulturne i umjetničke scene. Jeste li se već spakovali? Dobro nam došli“, poručuju iz Turističke organizacije Tivat.

Izvor:Primorski portal

 

 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.