Čarli Šin: Alkohol i droga su bili moj put ka samoubistvu kada sam saznao da imam HIV!
Čarli Šin

Otvoreno pismo

Čarli Šin: Alkohol i droga su bili moj put ka samoubistvu kada sam saznao da imam HIV!

Vijest koja trese šou biznis je otkriće da je glumac Čarli Šin pozitivan na virus HIV. On se javnosti obratio otvorenim pismom u kojem je, na svoj način, objasnio kako se osjetio kada je saznao da je bolestan.

- Vijesti su bile kao da me je mula ritnula u dušu. Registrovao sam te strašne riječi i pokušao da ubijedim sebe da sam na silu uvučen, zatvoren, vezan u nekom alternativnom rijaliti programu ili košmaru, ali realnost je bila poptuno suprotna.  Imam HIV i to je bilo... Istina - piše u otvorenom obraćanju glumca.

- Profesionalno nepovjerenje, karmička konfuzija, bijes i sram vodili su u trenutnu, ali pogubnu, bez dna i iscrpnu zaloupotrebu supstanci i alkohola. To je bio moj put samoubistva. Problem je bio što sam zaboravio da sam previše jak za takav kukavički odlazak - u svom stilu Čarli Šin objašnjava kako se suočavao sa bolešću.

O svojoj borbi sa virusom Čarli kaže da je čak i ljekare ostavio bez teksta.

- Nisam propustio ni mrvicu lijeka, dozu, ni kapljicu medakementa i ubrzo su moji vitalni znaci postali neprepoznatljivi. Kao i sa svakim izazovom u mom životu, opet sam bio pobjednik i razbijao sam bolest. Moj medicinski tim je samo mahao glavama u nevjerici kada su analize krvi pokazale da se visrus povlači - kađe Šin.

- Moji dani ludovanja su iza mene. Dani filantropije su ispred mene. Ne prihvatam moje stanje kao prokletstvo, već kao priliku i izazov. Priliku da pomognem drugima. Izazov da budem bolji - završava glumac u otvorenom obraćanju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.