Sestra sestru ne prepoznaje: Zdenka ne može da prežali što se Severina udala za Srbina

Pozvala je da se osvijesti i da će "plakati skupa kao što je plakao Vukovar"

Sestra sestru ne prepoznaje: Zdenka ne može da prežali što se Severina udala za Srbina

Zdenka Vučković Žunić iz Turnja kraj Zadra poslala je Severini (43) čestitku povodom njenog vjenčanja sa Igorom Kojićem (28). Napisala je da joj "duša jeca i plače".

Dodala je da sad "sestra sestru ne prepoznaje" jer se Severina udala za Srbina. Zdenka poziva Severinu da se osvijesti i da će "plakati skupa kao što je plakao Vukovar", piše 24sata.hr.

“Lijepo nam je pokojna nona govorila: 'Ne vjeruj Srbima ni kad ti slatke darove nose'“ - zaključuje čestitku Zdenka. 

Na svadbu u Beogradu nisu je pozvali, a ne bi, kaže, ni išla od sramote. 

Najstariju Splićankinu sestru naročito je naljutilo što je na njenom srpskom vjenčanju, priređenom četiri dana nakon dvadesetčetvorogodišnjice pada Vukovara, jedna od zvanica bila i folk pjevačica Nada Topčagić. Ona se u medijima pohvalila da će mladencima donijeti ajvar na dar, ali ih je obradovala njihovim portretom koji je naručila za tu priliku. Bliska prijateljica Severininog svekra Dragana Kojića Kebe prva je pjevačica koja je nastupila u Vukovaru 1992. godine. 

Severininoj sestri Zdenki, piše 24sata.hr, bilo je teško gledati i čitati da se "jedna Hrvatica vozi u Stojadinu po Srbiji dok je prati romska muzika i svira 'Đurđevdan', pjesma Gorana Bregovića koju je komponovao za film 'Dom za vešanje' Emira Kusturice".

Zdenka tvrdi da ni njena i Severinina majka Ana nije oduševljena što joj se ćerka udala za Srbina, a nije joj drago ni što je Igor 15 godina mlađi. Ali, kako kaže, majka joj je pa sve prihvata. 

Dodaje da se Severina dosad vjerila za svaku budalu koja je naišla, a majka joj je to odobravala. Zdenka je upoznala nećaka Aleksandra (3), ali ne i Milana Popovića (49) jer "s njim nema ništa zajedničko". 

Severina i Zdenka godinama nisu u dobrim odnosima i ne razgovaraju. Povod nesuglasicama je bitka za zemljište u Vukovarskoj ulici u Splitu. Zdenka i njene sestre suvlasnice su zemljišta na kojem je sagrađena pristupni put za šoping centar. Očekivala je da će se i Severina uključiti u sudsku borbu za povrat zemljišta. Pjevačica joj je, međutim, rekla: "Mene ti to uopšte ne zanima". 

Druga Severinina sestra Marijana Vučković-Popović, novinarka koja živi u Beogradu, takođe je protestovala zbog gradnje šoping centra. Tvrdila je da je dio zemljišta vlasništvo njene porodice i da se centar gradi nezakonito. Zdenka je s njom u boljim odnosima nego s najmlađom sestrom, ali o njoj nije željela da govori.

Izvor:24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.