Šinejd O'Konor najavila samoubistvo na „Fejsbuku“
Šinejd O'Konor

Irska pjevačica

Šinejd O'Konor najavila samoubistvo na „Fejsbuku“

Poznata irska pjevačica Šinejd O'Konor najavila je svoje samoubistvo na društvenoj mreži „Fejsbuk“, dodajući da je uzela prekomjernu dozu lijekova ili droge. Umjetnica je nakon toga, navodno, pod ljekarskim nadzorom i određena joj je terapija.

U poruci, čija autentičnost nije provjerena, pjevačica je napisala da se odlučila na samoubistvo zbog porodičnih problema i „serije užasnih izdaja“.

„Predozirala sam se“, navela je Šinejd, ne precizirajući da li su u pitanju lijekovi ili droga.

„Ne postoji drugi način da me poštuju. Nisam kod kuće, već u nekom hotelu u Irskoj pod drugim imenom. Da ovo nisam objavila, moja porodica i moja djeca ne bi ni znali gdje sam. Mogla sam da umrem prije nekoliko nedjelja, a oni to ne bi ni primijetili“, navodi se u poruci na Fejbsuku.

Menadžeri irske pjevačice nisu bili dostupni za komentar, ali je neimenovani portparol irske policije rekao Frans presu da je Šinejd O'Konor „bezbjedna“.

Pjevačica je ranije ove godine otkazala sve koncerte navodeći kao razlog bolest svog sina. Nedavno je rekla i da više neće nastupati jer je „zbog muzike zanemarila svoju djecu“.

Ekscentrična pjevačica (48) poznata kao vatreni borac za ženska prava i po kritičkim stavovima prema katoličkoj crkvi, nekoliko puta je rekla da se bori protiv depresije.

Izazvala je kontroverzu 1992. godine kada je u jednoj emisiji na američkoj televiziji uživo pocijepala fotogragiju tadašnjeg pape Jovana Pavla Drugog, kao i 2009. godine kada je javno napala papu Benedikta XVI da namjerno zataškava slučajeve seksualnog zlostavljanja djece u katoličkoj crkvi.

Pjevačica koja je godinama imala obrijanu glavu izjavila je u martu da više neće pjevati čuveni hit Nothing Compare To You koji joj je donio svjetsku slavu, jer više ne osjeća „emociju“ prema toj pjesmi koju je 1984. godine napisao američki muzičar Prins.

Šinejd O'Konor izdala je u avgustu prošle godine svoj deseti album I'm bossy, I'm the boss.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.