Bregović za vilu u Istanbulu iskeširao 2 miliona eura!
Foto: Nemanja Pančić/kurir

Muzičar kupio kuću u Turskoj

Bregović za vilu u Istanbulu iskeširao 2 miliona eura!

Frontmen Orkestra za svadbe i sahrane Goran Bregović nedavno je kupio vilu na Bosforu, u elitnom dijelu Istanbula, gdje su nekretnine najskuplje. Kuće u ovom kvartu jednog od najljepših gradova Evrope koštaju oko milion i po eura, a Bregović je za svoju iskeširao dva miliona, saznaje Stars!

Imanje u vlasništvu porodice Bregović s jedne strane izlazi na moreuz koji razdvaja Evropu i Aziju, a s druge na šumu. U njemu muzičar boravi tokom ljeta i kad završava poslove u Turskoj.

- Nedavno sam s prijateljima bila u Turskoj i obilazili smo lokacije na kojima je snimana serija „Hiljadu i jedna noć“, kod nas poznatija kao „Šeherezada“. Kad smo plovili Bosforom, vodič iz Turske nam je kazao da kuću u ovom dijelu grada, gdje žive popularni glumci i bogataši, ima i jedan Srbin, i to Goran Bregović. Turisti su odmah počeli da zapitkuju vodiča da im pokaže tačno koja je njegova kuća i koliko košta. Kao iz topa naveo je da je čuo da je poznati muzičar vilu platio dva miliona eura, i da je to normalna cijena za taj dio Istanbula - kaže sagovornik.

Bregović ima kuće širom svijeta, u Beogradu, Parizu, Zagrebu i Sarajevu. Muzičar je velika zvijezda u Turskoj, a popularnost mu je donijela saradnja sa Emirom Kusturicom u filmovima „Dom za vješanje“, „Arizona drim“ i „Podzemlje“. Prije neku godinu radio je muziku za ostvarenje „Mustafa“, za koji je scenario napisao i režiju uradio turski novinar Kan Dundar.

Kurir

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.