Američka pjevačica: Mislila sam da sam sama kriva za silovanje
Lejdi Gaga

Progovorila o teškom životnom periodu

Američka pjevačica: Mislila sam da sam sama kriva za silovanje

Pjevačica je progovorila o tome kako se ona i cijeli njen život promijenio nakon što je bila silovana kao tinejdžerka. Godinama nije nikome rekla što joj se dogodilo.

Jedina osoba koja vas može izliječiti u takvom jednom scenariju jeste vi sami, a to je prilično komplikovan proces, rekla je Lejdi GaGa (29) tokom promocije dokumentarca o silovanju na kampusu, "The Hunting Ground".

Američka pjevačica bila je silovana dok je imala 19 godina i jako dugo nikome nije mogla reći što joj se dogodilo, najviše zato jer ni sama nije znala kako se nositi s tim.

- Nikome nisam rekla, mislim čak sedam godina. Nisam ni sama znala što da mislim o tome, nisam znala kako to prihvatiti, nisam znala kako da ne krivim sebe ili kako da ne mislim da to nije bila moja krivica. To je bilo nešto što mi je uistinu promijenilo život. Potpuno je promijenilo ono što sam ja. Promijenilo je moje tijelo, promijenilo je moje misli - rekla je i priznala da je bilo trenutaka kada je i samu sebe krivila za napad. 

Mislila je da je možda zbog svog provokativnog oblačenja ili preotvorenog ponašanja zaslužila šta joj se dogodilo, ali u međuvremenu je pronašla novu snagu i odlučnost u sebi. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.