Poznata manekenka završila iza rešetaka

Milionska utaja poreza

Poznata manekenka završila iza rešetaka

Izbjegavanje plaćanja poreza za milionsku zaradu ozbiljan je prekršaj u svim zemljama, što je Bar Refaeli iskusila na svojoj koži. Izraelska policija izvršila je raciju na dom jedne od najpoznatijih manekenki na svijetu, a nju smjestila iza rešetaka.

Terete je za lažno prijavljivanje prebivališta na pogrešnoj adresi kako bi izbegla plaćanje poreza. Osim nje, uhapsili su i njenog muža Adi Azru i majku Ziporu.

Pored optužbe za lažno prijavljivanje prebivališta, izraelske vlasti optužile su Refaelijevu za posjedovanje neprijavljenih skupocjenih automobila, između ostalog i „leksusa“ i „rendž rovera“.

Kako prenosi AP, veruje se da Rafaeli nije prijavila svu zaradu ostvarenu u inostranstvu ni luksuznu robu koju je dobila na poklon. 

Popularna manekenka i bivša vjerenica Leonarda Dikaprija "zaboravila" je da prijavi rendž rover i leksus koje je dobila od automobilskih kompanija u zamjenu za reklamne fotografije na kojima pozira s tim vozilima. Takođe se navodi da Rafaeli nije platila porez ni na luksuzni stan u Tel Avivu u kom trenutno živi. 

Agencija Ansa navodi da je Rafaeli bila saslušavana nekoliko sati od strane finansijske policije koja je sumnjiči za utaju poreza u visini od milion šekela (oko 240.000 eura). 

Manekenka je platila kauciju, ali narednih šest mjeseci neće smjeti da napušta zemlju dok se ne završi istraga i proces.

Prije nekoliko mjeseci, Refaelijeva je izazvala burne reakcije u Izraelu kada je tražila da se zatvori vazdušni saobraćaj iznad mjesta gdje je trebalo da se vjenča. Na kraju se umiješao i izraelsku državni vrh i odbio zahtjev.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.