Preminula Madam Klod, najpoznatija vlasnica bordela
Ilustracija

U 92. godini

Preminula Madam Klod, najpoznatija vlasnica bordela

Bila je na čelu čuvene mreže luksuzne prostitucije u Francuskoj tokom 1960-ih i 1970-ih godina, sarađivala je sa CIA i postala kultna figura jedne epohe - Fernand Grude, poznatija kao Madam Klod, preminula je ovog vikenda u Nici u 92. godini.

Sa sobom je odnijela sve svoje tajne, a bilo ih je puno, i sve svoje adresare i telefonske imenike.

Kako piše francuski list Poan, tokom više od dvije decenije, njena mreža elitne prostitucije privlačila je silu muškaraca i ozbiljno prijetila da zaljulja francusku vladu.

Među klijentima njenih ljepotica noći bilo je visoko pozicionitanih političara, poznatih umjetnika, industrijalaca, bogataša, ali i ozloglašenih gangstera.

Pominju se Džon Kenedi, Maomar Gadafi, Đani Anjeli, Marlon Brando i slikar Mark Šagal, koji je navodno bio redovan gost i kog su djevojke voljele jer im je poklanjao skice njihovih nagih tijela.

Govorilo se čak i da je CIA povremeno angažovala njene djevojke za svoje potrebe.

Bila je poznata kao "gonič robova", nemilosrdna prema svojim radnicama kojima je nametala striktna pravila. Osim što su bile visoke i lijepe, prostitutke Madam Klod su morale da govore i engleski.

Nakon brojnih problema sa poreznicima - zbog utaje poreza provela je četiri mjeseca u zatvoru, trajno se nastanila u Nici gdje je posljednjih nekoliko godina živjela sama i povučeno od skromne penzije, u malom iznajmljenom stanu.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.