Rijaliti zvijezda  izvrijeđala muslimansku porodicu
Kejti Hopkins

Britanija u šoku

Rijaliti zvijezda izvrijeđala muslimansku porodicu

Kejti Hopkins, jedna od najvećih samoprozvanih društvenih analitičarki u Britaniji ovoga puta je pretjerala i na svom Tviter nalogu izvrijeđala pripadnike muslimanske zajednice.

Naime, ona je komentarisala slučaj Mohamada Tarika Mahmuda, oca devetoro djece koji je uštedio za put u Diznilend, ali im osoblje aviona nije dalo da se ukrca u isti bez zvaničnog objašnjenja. 

Kejti je pronašla za shodno da na vrlo neumesan način komentariše ovaj incident.

“Dva muškarca i devetoro djece koji se zovu Mahmud nisu pušteni na let za Ameriku. Tako i treba. Jesu li im majke bile zaključane u kuhinji? Previše su ženstvene da bi putovale?”, a zatim dodala: “Meni nisu dopustili da uđem u Englesku sa suprugom i troje djece. Zašto bi onda, dođavola, pustili Mahmuda, njegovog brata Mahmuda i 9 Mahmud djece u avion?” 

Korisnici Tvitera su bili više nego zgroženi njenim riječima i optužili su je za rasizam. S druge strane, otac djece koja nisu mogla do Diznilenda i dalje čeka zvanično objašnjenje zašto je njemu i njegovoj porodici zabranjen ulazak u avion.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.