Ove poznate dame imaju najženstveniju građu(FOTO)
Ilustracija

Figura pješčanog sata

Ove poznate dame imaju najženstveniju građu(FOTO)

Idealna ženska figura je ravnomjerna i obla. To je figura sa oblinama na svim tipično ženskim mjestima i jasno definisanim strukom. Takav oblik tijela zovemo "figura pješčanog sata", a neke poznate dame pravi su primjer ovog tipa. Pogledajte neke od najpoznatijih.

Mnogo prije modernih zvijezda koje se često oslanjaju na plastičnu hirurgiju i lične trenere, simbol seksepila bila je Merilin Monro. Fatalana plavuša za današnje standarde možda bi bila predebela, ali njena figura pješčanog sata, plave lokne i crveni karmin ostali su simbol seksepila do dana današnjeg. 

merlin

Merlin Monro

 

Još jedno legendarno ime i još jedna ljepotica kojoj se i danas dive. Sofija Loren svojevremeno je pomjerila granice i standarde, a njene fotografije iz mladosti jasno objašnjavaju zbog čega. 

sofia

Sofija Loren

 

Kraljica burleske poznata je po svojim oblinama koje ističe u svakoj prilici. Njen retro stil dodatno ističe njen struk, pa je Dita jedan od najtipičnijih predstavnika ovog tipa građe. 

dita

Dita Fon Tiz

 

Dugo je Bijonse pokušavala da smrša, ali joj to nije polazilo za rukom. Što se tiče njenih fanova, nema ni potrebe, jer jedna od stvari zbog koje vole Bijonse su upravo njeni naglašeni kukovi i tanak struk koje često naglašava korsetima dok je na sceni. 

bijonse

Bijonse

 

Danas, Džej Lo ima 46 godina, ali njena figura ni malo se nije promijenila od kada se pojavila na sceni. Upravo zahvaljujući svojoj sjajnoj pozadini na početku karijere dobila je nadimak “La guitara”. Njena tajna: ogranska ishrana, visoko kvalitetni protein i ples. 

denifer

Dženifer Lopez

 

Možda niste upoznati sa muzičkim umijećem Niki Minaž, ali sasvim sigurno znate kako izgleda. Njena građa ideal je kome mnoge žene teže, ali mediji tvrde da se na putu do nje Niki poslužila plastičnom hirurgijom. Bilo kako bilo, željena figura pješćanog sata nešto je čime Niki danas može da se pohvali. 

niki

Niki Minaž

 

Latino žene inače odlukuje ovakva figura, a možda najtipičniji predstavnik latino ljepote na ovoj listi je kolumbijska ljepotica Sofija Vergara. Njeno tijelo u mnogim anketama same žene su izbarale kao najpoželjinije. Jasno je zbog čega.

sofiaver

Sofija Vergara

 

Možda baš zahvaljujući njoj i njenim sestrama, obline su se vratile u modu. Sa pojavom Kim u američkim medijima, manekenske razmjere pale su u vodu, a izražena pozadina i tanak struk postale nešto čemu žene širom svijeta teže. Svoj izgled, Kim je umjela jako dobro da unovči, baš kao i njene sestre koje tvrde da nije samo genetika obdarila sestre Kardašijan, već da dio zasluga ide i napornim treninzima.   

kimk

Kim Kardašijan

 

Izvor:ZenaBlic, foto: profimedia

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.