Karmini koje ćemo nositi ovog proljeća (FOTO)
Ilustracija

Top 12

Karmini koje ćemo nositi ovog proljeća (FOTO)

Nakon predstavljanja ružičaste nijanse koja je doživjela svoj veliki comeback u svijetu makeup-a, u međuvremenu se se pojavile nove boje i teksture ruževa koje pretenduju da postanu najveći beauty trendovi!

Uglavnom jarki, sjajni i upečatljivi, ruževi koje su nam predstavili najpoznatiji brendovi, poput Burberryja, Dolce i Gabbane i Tom Forda su totalno osvojili make-up umjetnike i vizažiste koji su se bacili na rezgledanje i biranje savršenih nijansi za proljeće 2016. Ružičasta sa koralnim podtonom, tamno ljubičasta i nezaoblizna jorgovan nijansa su samo dio nove palete koja zaista nikada nije bila raznovrsnija, zbog čega smo sigurni da će svaka dama uspjeti da pronađe svoju savršenu nijansu.

Rubin crvena

Ovu boju smo vidjeli na Dženi Pekam: zato što klasična crvena boja usana nikada ne izlazi iz mode.

k5

Ciklama

Beauty look sa Marchesa revije nas je podsjetio na divnu jarku roze boju, odnosno ciklamu koja nas podsjeća na proljeće!

k6

Bebi roze

Još jedna nijansa koju smo primijetili na nedavno održanim revijama je bebi roze boja. Karoina Herreta je pokazala da su se mekane, nježno roze usne vratile u modu.

k7

Nude

Ova sezona se pobrinula i za one koji nisu vješti sa ruževima i jarkim bojama, jer nude usne ćemo vidjeti svuda. Bonus: sa ovom bojom nikada ne možete pogriješiti!

k8

Jarko roze

Koralna boja usana, zadimljeni smokey eyes i cvjetni printovim su obilježili Dolče i Gebana reviju, i naveli nas da sanjamo o proljećnim izletima.

k9

Tamno ljubičasta

Burberry i Ana Sui su oduševljeni tamno ljubičastim karminom, koji je krasio njihove modele na revijama. Dakle, jasno vam je da, slično kao prethodnih sezona, i dalje vladati beauty trendovima.

k11

Narandžasta

Džeremi Skot je najavio veliki come back karmina u narandžastoj boji, te vam savjetujemo da ne propustite ovaj chic, pomalo retro look.

k12

Narandžasto crvena

Karmini u narnadžasto-crvenoj boji vidjeli smo na reviji Viktorije Bekam, a upravo ova boja predstavlja klasiku i pravi proljećni beauty trend.

k

Boja jorgovana

Nešto tamnija verzija ljubičaste, sa blagim sivim podtonom će ove sezone biti pravi hit. To je dokazala Tanja Tejlor koja je boju jorgovana ponovo stavila na must have listu, kada je riječ o šminki.

k1

Jarko ružičasta

Majkl Kasteloo na svojoj reviji je nagovijestio da atraktivni, jarko pigmentisani karmini su na putu da postanu pravi hit u narednoj sezoni.

k2

Crveno rozi

Ne možete da se odlučite između crvene i roze? Ne morate. Crveno-rozi ruž se već smatra velikim proljećnim trendom, prema mišljenju Oskar De Le Rente.

k3

Sjajna crvena

Sjajne crvene usne na Nina Riči reviji su jedan od naših omiljenih beauty lookova za proljeće 2016. Pored toga, veoma jednostavno možete da postignete ovaj make-up, tako što ćete preko crvenog karmina staviti bezbojan sjaj.

k4

Elle.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.