Filipini: Crkva bojkotuje koncert Madone
Beta / John Shearer/Invision/AP

Zbog sugestivne muzike i vulgarnog oblačenja

Filipini: Crkva bojkotuje koncert Madone

Rimokatolički biskup na Filipinima pozvao je vjernike da bojkotuju koncerte američke pop pjevačice Madone zbog, kako je naveo,

Madona u Manili nastupa danas i sutra, u okviru svjetske turneje kojom promoviše 13. studijski album "Rebel hart", i to u istoj dvorani u kojoj su Filipinci slušali poruke pape Franje prošle godine, prenosi Rojters. 

Nadbiskup Lipe Ramon Arguelj oglasio se na internet-stranici Konferencije katoličkih biskupa Filipina riječima da Filipinci i svi vjernici treba da izbjegavaju grijeh i svaku priliku za grijeh. 

Rimokatolici čine skoro 80 procenat apopulacije Filipina i Crkva ima izuzetno jak uticaj, sprečavajući donošenje zakona o ukidanju smrtne kazne, razvod i istopolne brakove. 

Crkveni zvaničnici Katoličke crkve oglasili su se i u Singapuru, gdje je Madonin koncert zakazan za subotu. 

"Naša je moralna obaveza da ne podržavamo one koji ocrnjavaju i vrijeđaju vjeru, uključujući nehrišćanske i nemoralne vrijednosti koje promoviše sekularni svijet", naveo je singapurski nadbiskup Vljem Goh na sajtu arhiepiskopske dijaceze.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.