Lejdi Gaga priznala: Od kada sam silovana, neprestano se mučim
Lejdi Gaga

Pravo iskušenje ceremonija dodjele Oskara

Lejdi Gaga priznala: Od kada sam silovana, neprestano se mučim

Američka pjevačica Lejdi Gaga rekla je da se neprestano muči od kada je silovana i da je za nju pravo iskušenje bila ceremonija dodjele Oskara, na kojoj je sa drugim žrtvama silovanja izvela pjesmu o seksualnom nasilju.

Popularna umjetnica istakla je da se toga strašno stidjela i da je sve do nedavno mislila da je sama kriva za to što joj se desilo, prenosi Beta.

Dodala je da mnogi ne znaju da je ona bila žrtva seksualnog nasilja, jer o tome rijetko govori.

„Znam da me vide kako poznatu ličnost, koja je uspješna i ima novca. Svi misle da nemam nikakvih problema. Ali ja ustvari bez prestanka osjećam bol, a to je posljedica tog parališućeg straha, koji me muči gotovo deset godina“, rekla je Lejdi Gaga radiju Z100.

Poznata pjevačica, koja će uskoro napuniti 30 godina, istakla je i da joj je interpretiranje pesme Till it Happens to You, pomoglo da razbije tabu, jer je ono što joj se dogodilo dugo bilo sakriveno „ispod tepiha“.

Lejdi Gagi se pridružilo više desetina žrtava seksualnog nasilja, koje su na grudima imale natpis: „Nije tvoja krivica“, „Nesalomiva“ i „To se dogodilo meni“.

Pjesma je napravljena za dokumentarni film The Hunting Ground, čija je tema seksualno nasilje u američkim univerzitetskim kampovima, koje su lokalne vlasti prikrivale, u strahu od skandala.

Potpredsjednik SAD Džozef Bajden, najavljujući Lejdi Gagu na ceremoniji dodjele Oskara, apelovao je na sve da intervenišu u situacijama u kojima se surovo postupa.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.