Pamela Anderson: Zatvorenici treba da dobijaju vegansku hranu
Pamela Anderson

Pamela Anderson: Zatvorenici treba da dobijaju vegansku hranu

Bivša zvijezda serije “Čuvari plaže” i Plejboj zečica smatra da bi zatvorenicima u državi Njujork trebalo davati samo vegansku hranu.

Anderson je u ime organizacije za zaštitu prava životinja PETA pisala guverneru Njujorka Endrjuu Kuomu ponudivši se da posjeti državni zatvor i skuva neko vegansko jelo za njegove stanovnike. To je već uradila u okružnom zatvoru u Arizoni. 

“Imam prijedlog koji se dobro uklapa u vaše planove o reformi zatvora i koji bi mogao da riješi budžetsku krizu”, napisala je Anderson. 

“Pošto Njujork ima više od 52.000 zatvorenika, mogli biste da uštedite gotovo dva milion godišnje i popravite njihovo zdravstveno stanje, ako im ponudite nutritivno bogate veganske obroke”. 

Ona je predložila mahunarke, pirinač, sočivo, tjesteninu, krompir i drugo povrće, kao i voće za ishranu zatvorenika. 

Uštedu je izračunala na osnovu iskustva u Okružnom zatvoru u Arizonu gdje je uštedjela 273.000 dolara prelaskom na veganske obroke za 8.000 zatvorenika. 

Međutim, predstavnik za odnose s medijima guvernera Kuomoa Rič Azopardi smatra da Pamela treba da prepusti nadležnima reformu zatvora. 

“Poštujemo sve što PETA radi, ali su veće šanse da se ja pojavim u rimejku ‘Čuvara plaže’, nego da se zatvorenici hrane veganski”, rekao je Azopardi. 

Takođe, uprava Komiteta za zatvore kritikovala je Pamelin prijedlog kao apsurdan jer oni već troše samo 1,25 dolara po obroku.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.