Glumcu četiri godine uslovno zbog saobraćajke
Emir Hadžihafizbegović

Sklopio sporazum o priznanju krivice

Glumcu četiri godine uslovno zbog saobraćajke

Glumac Emir Hadžihafizbegović osuđen je na godinu dana zatvora uslovno zbog saobraćajne nesreće u kojoj je jedna žena poginula.

Kako prenosi B92, kazna neće biti sprovedena u djelo ukoliko glumac prekršaj ne ponovi u naredne četiri godine.

Hadžihafizbegović osuđen je zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 12. oktobra 2014. godine na autoputu kod mjesta Bročice u kojoj je stradala Ankica Kuduz (63).

Utvređno je da je glumac prekoračio brzinu vožnje i vozio najmanje 125 na kilometara na sat. U pokušaju da izbjegne parkirano vozilo čiji je vozač mijenjao gumu, skrenuo je udesno i udario Ankicu Kuduz koja se nalazila van svog automobila na kojem je takođe bila probušena guma. 

Žena je preminula na licu mjesta, a Hadžihafizbegović je zadobio teške tjelesne povrede. 

Nakon što je počelo suđenje on je sklopio sporazum o priznanju krivice sa Opštinskim državnim tužilaštvom u Sisku.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.