Kraljica slavi 90. rođendan: Najveće zvijezde, 900 konja, 1.500 učesnika

Proslava će trajati četiri noći

Kraljica slavi 90. rođendan: Najveće zvijezde, 900 konja, 1.500 učesnika

Kajli Minog, Džes Glin i operska pjevačica Katarina Dženkins će biti među zvijezdama koje će nastupiti na proslavi 90. rođendana britanske kraljice Elizabete.

Britanske TV zvijezde Ant i Dek biće domaćini proslave koja će trajati četiri noći, u maju, na privatnom posjedu Vindzorske palate, prenosi BBC. 

Na rođendanskoj proslavi će nastupiti i soul pjevačica Beverli Najt, glumac Martin Klun i Demijan Luis, zvijezda Vulf Hola. Zvanicama će biti ispričana "kraljičina životna priča", od njenog rođenja 1926. godine preko krunisanja 1953. godine, do njene vladavine duže od 60. godina, najavljuju britanski mediji.   

Domaćini su najavili da će proslava biti "spektakl u kojem će učestvovati najveće zvijezde, 900 konja i 1. 500 raznih učesnika".  

Proslavu će uživo prenositi ITV, 15. maja. 

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.