Šokirala svijet: Svi su zanijemili kada se Kejt Midlton izula (FOTO)
Princ Vilijam i Kejt Midlton

Turneja po Indiji

Šokirala svijet: Svi su zanijemili kada se Kejt Midlton izula (FOTO)

Kejt i Vilijam otputovali su u veliku turneju po Indiji. Midltonova se presvukla čak 15 puta, ali kožu nije mogla.

kate

Bolna stopala Kate Middleton

Tokom posjete muzeju Mahatme Gandija, koji je ujedno i mjesto na kojem je čuveni Indijac pogubljen, iz poštovanja Kejt i Vilijam su se izuli .

Kejtina stopala su izazvala veliki broj podignutih obrva. Pedijatar je ukazao da su njeni tabani "izmučeni", a da se na stopalima vide tragovi propadanja koji su direktna posljedica neprekidnog nošenja štikli.

kate-1

Problemi zbog nošenja štikli

Ortoped Dejv Vein je rekao da su stopala Midltonove pretrpjela oštećenja.

- Vide se znakovi trenja i početak kurjeg oka na malom prstu. Uočljiv je i poremećaj četvrtog i petog prsta i njihovo pomjeranje ka centru noge. Ove promjene koje nalikuju kandžama su posljedica nošenja uske, špicaste obuće, a posebno visokih štikli. Tada se stvara veliki pritisak koji deformiše stopalo - upozorio je ljekar, prenosi Avaz.

kate-2

Neočekivana situacija 

Ovakva izloženost pritisku može da napravi bolne zdravstvene poteškoće, kao što su upale mišića, oštećenje ligamenata, pa čak i deformacija samog stopala.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.