Amber Herd optužena za nelegalno unošenje kućnih ljubimaca, priznala krivicu
Amber Herd

Prekršila propise o karantinu za pse

Amber Herd optužena za nelegalno unošenje kućnih ljubimaca, priznala krivicu

Supruga američkog glumca Džonija Depa, Amber Herd, optužena za nelegalno unošenje njihova dva psa u Australiju, izjasnila se krivom za falsifikovanje dokumenata o svojim kućnim ljubimcima, prenijeli su danas mediji u Sidneju.
Glumici se sudi jer je prekršila propise o karantinu za pse čiji ulazak u Australiju nije prijavila nadležnim službama.

Ljubimci glumačkog para, Pistol i Bu, dospjeli su u centar medijske pažnje kada su ih bez neophodnih dozvola privatnim avionom doveli u maju 2015. u Australiju, gdje je Dep snimao nastavak filma "Pirati s Kariba".

Australija ima stroga pravila o dovodjenju životinja u zemlju, uključujući posebne dozvole i karantin od najmanje 10 dana, radi sprječavanja širenja zaraza, kao što je bjesnilo.

Kazna predvidjena za nelegalno unošenje životinja je do 10 godina zatvora i 75.000 dolara, a za falsifikovanje dokumenta do jedne godine zatvora i 7.500 dolara.
Beta


 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.