Preminuo legendarni pjevač Princ (VIDEO)
Princ Rodžer Nelson

U 57. godini života

Preminuo legendarni pjevač Princ (VIDEO)

Popularni pjevač umro je u Minesoti, ali razlog smrti za sada nije poznat.

Hitna pomoć primila je poziv da je pjevaču pozlilo, nakon što je bio bolestan danima...

Prošle nedelje, Princ je privatnim avionom sletio je u Molin, Ilinois, i odveden u bolnicu. Kasnije je otkriveno da je bolovao od simptoma nalik gripu.

Princ Rodžer Nelson je američki muzičar. Nastupao pod imenom Princ, dok je ranije nastupao pod mnogim imenima. Od 1993. do 2000. se predstavljao pod simbolom koji nema izgovor. U tom periodu je obično nazivan kao „Izvođač nekada poznat kao Prins“.

Princ je bio tekstopisac i muzičar koji je izdao više stotina pjesama a bio je vlasnik sedam Gremi nagrada, Zlatnog globusa i jednog Oskara.

Uvršten je u Rokenrol kući slavnih 2004. godine. Magazin „Roling stoun“ ga je postavio na 27. mjesto svoje liste „100 najvećih izvođača svih vremena“. Prodao je preko 100 miliona ploča i diskova širom svijeta.

Njegova muzička paleta pokrivala je mnoge muzičke žanrove poput: ritam i bluza, fanka, roka, folka, džeza i hip hopa.

Neki od muzičara koji su uticali na njega su: Džimi Hendriks, Džejms Braun, Bitlsi, Stivi Vonder, Karlos Santana i drugi.

Kurir
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.