Lijepa turska glumica promijenila pol
Nil Erkočlar

Nije više žensko

Lijepa turska glumica promijenila pol

Nil Erkočlar priznaje: "Nisam bio kao ostale djevojčice. Nisam se igrao s barbikama nego sam se družio s dječacima. Samo sam fizički bio žensko, a u svemu ostalom muškarac''

Džet-set tema broj 1 u Turskoj je Nil Erkočlar (26), glumica koja je kao ljepotica sarađivala sa slavnim imenima, a nedavno je podvrgnuta operaciji promjene pola. Nekadašnja ljepotica kaže kako se u životu nikad nije osjećala kao žena, nego se uvijek radije identifikovala kao muško. Erkočlarovi maniri, način na koji govori, način na koji hoda i sedi – potpuno su muški.

- Nisam bio kao ostale djevojčice. Nisam se igrao s barbikama nego sam se družio s dječacima. Samo sam fizički bio žensko, a u svemu ostalom muškarac, kaže glumac. Erkočlar kaže da nije hteo da nosi haljine kada je bio djevojčica i odbijao je žensku ulogu s kojom je rođen, jer se duboko u sebi osjećao kao dječak.

Međutim, Erkočlar nikad nije imao priliku da svoju priču ispriča bilo kome.

- Kada sam ušao u pubertet, sve me pogađalo kao tona cigle u glavu. Shvatio sam da mi se sviđaju djevojke, ali da i sam imam žensko tijelo. To mi je stvarno bilo teško, kaže Erkočlar.

Iako je fizički bio prelijepa žena, osjećao je da nema unutrašnje povezanosti sa svojim spoljašnjim izgledom.

- Nikad nisam želio da izgledam tako i htio sam da promijenim svoje tijelo i ponovo budem slobodan, priča glumac za “Hurijet”.

Prije operacije Erkočlar je počeo da uzima hormone i odlazi na terapije kako bi se psihički pripremio za konačan rezultat promjene pola.

- Kada uzimate hormone, osjećate bijes. Postepeno primjećujete neke promjene u svom umu. Sada se osjećam bolje. Navikao sam se, ali operacija je stvarno bila bolan i težak proces. Bilo je jako teško izdržati. Osjećao sam sav teret koji sam nosio na sebi 26 godina, kaže glumac.

Izvor: Telegraf(Jet set)