Prins se predozirao lijekovima protiv bolova
Izvor: Reuters/Olivia Harris

Prins se predozirao lijekovima protiv bolova

Muzičar Prins, koji je iznenada preminuo u aprilu, predozirao se lijekovima protiv bolova, rekao je danas zvaničnik agenciji AP.

Prins (57) je pronadjen mrtav 21. aprila u njegovoj kući u Mineapolisu, u Minesoti.

Zvaničnik koji je govorio za AP nije želio da mu se objavi ime jer, kako je rekao, nije ovlašćen da daje izjave medijima.
 
Prins je rođen 1958. godine, a bio je poznat po ekscentričnosti. Njegovo pravo ime je Prins Rodžers Nelson, ali se od 1993. do 2000. godine predstavljao simbolom koji se ne može izgovoriti.

Prodao je više od 150 miliona ploča i diskova širom svijeta. Prinsova muzička paleta pokriva mnoge žanrove, poput ritma i bluza, fanka, roka, folka, džeza i hip hopa.

Njegove najpoznatije pjesme su "Purple Rain", "Kiss", "Cream", "Little Red Corvette", "1999" i "The Most Beautifull Girl in the World".

Dobio je Oskara za originalnu pjesmu u filmu "Purple Rain" iz 1985. godine, prenosi Beta.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.