Kristijano Ronaldo jednim postupkom rasplakao sve! (FOTO)
Ronaldo

Zbog ovoga mu se cio svijet klanja

Kristijano Ronaldo jednim postupkom rasplakao sve! (FOTO)

Mnogo je negativnih kritika dobio Kristijano Ronaldo nakon uvodnog nastupa Portugalije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Portugalci su odigrali samo 1-1 protiv autsajdera Islanda, a Ronaldo ničime nije potvrdio da je jedan od najboljih svjetskih fudbalera. I to samo nekoliko dana nakon što je izjavio da je upravo on najbolji igrač svijeta u posljednjih 20 godina.

Platio liječenje oboljelom dječaku

Ronalda su nakon utakmice optužili da previše "glumi", dobio je kritike da je loš gubitnik, a ni statistika mu ne ide u prilog. Mnogi će se složiti s mišljenjima da Realov napadač često iritira svojim ponašanjem na fudbalskim stadionima i izjavama van terena, da je umišljen i bahat, da ne poštuje suparnike…

Ali, Ronaldo ima i drugo lice. Kad je u pitanju pomoć unesrećenima, kad treba pokazati solidarnost, Ronaldo je gotovo uvijek u prvim redovima. U utorak se u Sent-Etjenu trostruki osvajač Zlatne lopte pojavio s neobičnom frizurom – na zadnjoj strani glave je imao obrijane dvije crte.

ronaldo

Po društvenim mrežama i medijima su krenula nagađanja o tome šta predstavljaju dvije vodoravne linije, a onda je španski portal Telesinko otkrio pravu istinu. Ronaldo je neobičan "ukras" na glavi napravio u znak solidarnosti sa jednim bolesnim dječakom.

Naime, priča se da je Portugalac platio liječenje dječaku koji je obolio od raka. U procesu liječenja, dječak je bio i na operaciji nakon koje su mu na zadnjoj strani glave ostala dva ožiljka. Upravo je te ožiljke Ronaldo "imitirao" svojom frizurom i na taj način poslao podršku oboljelom djetetu. Možete da ga ne volite, ali za ovaj mu potez morate da mu skinete kapu.

Net.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.