Pet godina od posljednjeg nastupa Ejmi Vajnhaus
Ejmi Vajnhaus

Pet godina od posljednjeg nastupa Ejmi Vajnhaus

Prije tačno 5 godina, 18. juna 2011. godine Ejmi je održala svoj posljednji koncert na Kalemegdanu.

Pjevačica je evropsku turneju započela nastupom u Beogradu, odnosno skandalom nakon kojeg su otkazani svi njeni koncerti dok joj ne bude bolje. 

Ispostavilo se da joj je to bio posljednji zvaničan nastup. 

Publika je tada na Kalemegdanu bukvalno izviždala Ejmi, koja tokom sat i 11 minuta koncerta praktično nije ni zapjevala. 

Dugo očekivani koncert, odvijao se u nastojanju Ejmi da ostane na nogama i nešto pjeva, a stvar su povremeno "izvlačili" momci iz benda koji su sjajno svirali. 

Ona je na kraju oko ponoći potpuno otišla sa scene i uskratila razočaranu publiku da čuju hitove zbog kojih su i došli. 

Ejmi je pored muzike bila poznata i po čestom opijanju, ali i uzimanju raznih narkotika. Više puta je išla na rehabilitacije, ali bi se na kraju uvijek vratila porocima. 

To je dovelo do toga da se u dvadeset i sedmoj godini života predozirala i preminula. 

Tokom kratke karijere, izdala je dva albuma "Frank" i "Back to Black", a posthumno je objavljen i njen treći album "Lioness: Hidden Treasures".

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.