Leonardo Dikaprio svjedoči na sudu zbog uloge u filmu
Leonardo Di Kaprio

Endru Grin zahtijeva 25 miliona dolara odšštete

Leonardo Dikaprio svjedoči na sudu zbog uloge u filmu "Vuk sa Volstrita"

Poznati američki glumac i oskarovac Leonardo Dikaprio svjedočiće na sudu zbog optužnice podignute protiv produkcijske kuće koja stoji iza ostvarenja „Vuk sa Volstrita“ iz 2013. godine.

Bivšši izvrššni direktor brokerske firme "Straton Oakmont", Endru Grin, koji je navodno bio inspiracija za protagonistu filma, zahtijeva odštetu u vrijednosti od 25 miliona dolara u tužžbi koju je podnio protiv produkcijske kuće „Paramaunt pikčers".

Grin vjeruje da je Skorsezeov film načinio štetu njegovoj reputaciji, a u tužžbi se navodi da je predstavljen kao „kriminalac, užživalac droge i poremećeni čovjek“ kroz lik Nikija Koskofa.

Leonardo Dikaprio je pozvan u svojstvu svjedoka.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.