Gvinet Paltrou izgladnjuje svoju djecu?!
Gvinet Paltrou

Djeca na dijeti

Gvinet Paltrou izgladnjuje svoju djecu?!

Moja porodica ne jede hljeb, tjesteninu i žitarice, i izbjegavamo unos ugljenih hidrata, rekla je slavna glumica.

Glumica Gvinet Paltrou poznata je po dobroj liniji o kojoj vodi računa još od svoje 20. godine. Izbjegava tjesteninu, hljeb i pirinač jer smatra da sadrže sastojke koji nisu zdravi. Redovno drži makrobiotičke dijete i tako pokazuje svojoj djeci na koji način se zdravo hrani i izgleda.

U svom novom kuvaru "To je dobro", koji će objaviti sljedećeg mjeseca, Gvinet je posvetila cijelo poglavlje žitaricama prema kojima ima veoma skeptičan odnos.

"Svaki nutricionista i ljekar će vam reći da je teško navići tijelo da funkcioniše bez glutena. Srećni su oni koji su alergični ili netolerantni na gluten. Moja porodica ne jede hljeb, tjesteninu i žitarice, izbjegavamo unos ugljenih hidrata", rekla je slavna glumica.

Nutricionista Ivon Vejk smatra da Gvinet preteruje u svojim drastičnim dijetama i načinu ishrane, jer tako može da povredi svoju decu koja su podvrgnuta njenom režimu.

"Mislim da to nije dobra ideja, vidjela sam slike njene djece i veoma su mršava. Njihovom mozgu su potrebni ugljeni hidrati kako bi bolje funkcionisao. Ne bi smjela da ih tera da se odreknu toliko hrane bez stručnog medicinskog savjeta", napominje Vejk.

(Kurir)