Holivudska ikona služila  zatvorsku kaznu i bila na rubu smrti
Sofija Loren

Vanserijska ljepotica za kojom je ludio svaki muškarac

Holivudska ikona služila zatvorsku kaznu i bila na rubu smrti

Riječ je o jedinstvenoj i neponovljivoj italijanskoj glumici Sofiji Loren čiji je šarm i dan danas teško dosežan brojnim zvijezdama. Tim povodom prisjetili smo se zanimljivih događaja iz života legendarne glumice i modne ikone besprekornog izgleda koja je vremenom postala živa legenda.

Sofija Loren rođena je u Rimu 20. septembra davne 1934. godine. Svjetsku slavu stekla je 60-ih godina, a proslavila se nakon što je dobila Oskara za ulogu u  drami "La Ciociara" i tako postala prva Oskarovka van engleskog govornog područja.

Njena izuzetna ljepota prvi put uočena je dok je još bila djevojčica. Sa samo 14 godina Sofija je pobijedila na lokalnom takmičenju ljepote, a dvije godine kasnije na takmičenju za Mis Italije osvojila je titulu "Miss Eleganza". 

Zanimljivo je i da je prije učestvovanja na takmičenju ljepote Sofija imala nadimak "čačkalica" jer je bila izuzetno mršava, ali i povučena. Već kao 23-godišnjakinja zagledala se u 22 godine starijeg producenta Karla Pontija, a njihova ljubavna priča jedna je od onih po kojima bi mogao da se snimi film.

Zajedno su zbog ljubavi prošli brojne nedaće s kojima su se suočavali zbog toga što je Ponti u to vrijeme bio oženjen i imao dvoje djece. 

Na vječnu ljubav zakleli su se u Meksiku jer je u Italiji razvod tada bio zabranjen. Zbog svega je Ponti optužen za bigamiju, ali njegova osjećanja prema mladoj Sofiji bila su toliko jaka da je odlučio da promjeni državljanstvo samo kako bi mogao da uživa u ljubavi s talentovanom glumicom.

U braku su proveli 41 godinu, a nakon Pontijeve smrti glumica se više nikada nije udavala. Osim svojim neospornim talentom i izgledom, glumačka diva pažnju javnosti privlačila je i svojim imidžom fatalne žene zbog koje su mnogi brakovi bili na klimavim nogama. 

Iako se na prvi pogled čini da je njen život bio med i mlijeko, to je daleko od istine. 1982. godine završila je u zatvoru zbog izbjegavanja poreza, a iza rešetaka je provela 17 dana. Ali tu nevoljama nije kraj.

Tokom snimanja filma "Legend of the Lost" s Džonom Vejnom i Rosanom Bracijem Loren se otrovala gasom, a od sigurne smrti spasio ju je Braci koji je na vrijeme shvatio šta se događa i odmah joj pritekao u pomoć.

Život je nije mazio, pa je u želji da osnuje porodicu imala dva spontana pobačaja. Uprkos komplikacijama na kraju je ipak postala ponosna majka dvojice sinova. 

Dnevno.hr


 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.