Halid Bešlić: Izgubio sam oko, a dobio nova pluća
Halid Bešlić

O najtežim danima

Halid Bešlić: Izgubio sam oko, a dobio nova pluća

Pjevač je progovorio o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradao prije sedam godina. Iako i dalje osjeća posljedice nesreće, Halid je srećan što je dobio priliku za novi život.

Zbog oka i dalje osjećam posljedice nesreće. Jedno nemam, a na drugom mi je smanjena vidljivost za 30 posto, pa sam tu malo hendikepiran. Moram više paziti kada hodam, a smetaju mi naočare, rekao je Halid Bešlić (62) za Informer.

Halid je u udesu i pregrizao jezik, ali se on najbrže oporavio, otkriva pjevač. 

- Ali to nije ono najgore. Zbog nesreće ću morati operisati i nos - ispričao je Bešlić koji je nakon nesreće u komi proveo deset dana. Tokom oporavka imao je problema s vodom u plućima jer je bio pušač. 

- Odmah sam znao da sam izgubio oko. Ali kad sam udahnuo vazduh, disao sam kao dječak - prisjeća se kantautor trenutaka kada se probudio iz kome.

Prije nesreće je, kaže, pušio te mu je bio slab imunitet. 

- Kad sam upao u komu, nakupila mi se voda u plućima. Doktori su mi vadili vodu, spašavali pluća i izvadili dvije boce katrana. Tada sam shvatio da je to kao most i ćuprija, oko sam izgubio, ali sam dobio nova pluća - kazao je Bešlić.

Nakon nesreće, prestao je pušiti te se udebljao 25 kilograma jer je, priznaje, stalno jeo u pekarama. 

- Do sada sam uspio izgubiti 15 kilograma, ostalo mi je još 10 - dodaje pjevač.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.