Preminuo Ron Glas, glumac iz serije

U 71. godini

Preminuo Ron Glas, glumac iz serije "Prijatelji"

Serijski i filmski veteran Ron Glas preminuo je u svom domu u petak uveče u 71. godini.

U toku svoje šarenolike glumačke karijere ostao je poznat po ulogama u serijama kao što su “Prijatelji“, “Star Trek“, “CSI“ i “Firefly“.

ronglass

Nije poznato da li je glumac bio bolestan ili je u pitanju iznenadna smrt. Kako spekulišu mediji na zapadu - Ron je patio od respiratornih problema.

Vijest o glumčevoj smrti iznenadila je njegove kolege i prijatelje. 

Mnogobroje kolege izrazile su saučešće porodici i prijateljima.

Prvu veću ulogu Ron je dobio 1970. godine kada je tumačio lik detektiva Rona Harisa u američkom sitkomu “Barney Miller“  koji se emitovao osam sezona. Za ulogu u ovoj seriji dobio je Emi nagradu za najbolju sporednu ulogu.

Glas se takođe pojavio u dve epizode “Prijatelja“ kao Rosov brakorazvodni advokat.

yOVktkqTURBXy8xMGZkNmE4OGU2ZmQ0MGE1MGIyNDQxZjY3Y2VjNTkyOC5qcGVnkZMCzQMmAA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.