Čestitam sebi što sam živa i zdrava
Seka Sablić

Seka Sablic

Čestitam sebi što sam živa i zdrava

Pljeskam sebi zato što imam toliko godina, a još sam ovdje i za dva dana ću opet da igram predstavu, rekla je glumica.

Beograd - Glumica Jelisaveta Seka Sablić, dobitnica nagrade "Zlatni ćuran" za životno djelo koju dodjeljuju Dani komedije u Jagodini, izjavila je danas da joj je to priznanje posebno drago jer je reč o čistoj nagradi na koju presudno utiče publika.

Ona je ispričala da je do sada dobila četiri Ćurana za pojedinačne uloge i prisjetila se prvog, za ulogu Goce u "Razvojnom putu Bore Šnajdera" Ateljea 212.

"Mislila sam da idemo na gostovanje, nisam ni znala da je festival. Publika je tako fantastično reagovala da žiri nije mogao to da ne uzme u obzir. Tako se i nastavilo svih ovih decenija", rekla je ona na konferenciji za novinare u Beogradu na kojoj je najavljen 42. festival Dani komedije.

Priznajući da nije svaki put dobro prošla u Jagodini, pomenula je da je dobila "tri minus" za ulogu u jednoj dobroj, ali suviše sofisticiranoj predstavi.

"Uvijek stavljam publiku na prvo mjesto. I kao mlada glumica sam tako mislila. Kad spremaš ulogu moraš da odlučiš da li radiš za publiku ili za elitu. Ja sam uvijek žleljela da pređem rampu, da se publika raduje. Ako u liku bude i nešto više od toga, tim bolje", izjavila je Sablićeva.

Pozdravljena aplauzom novinara i gostiju konferencije, i sama je počela da tapše."Pljeskam sebi zato što imam toliko godina, a još sam ovde i za dva dana ću opet da igram predstavu. Čestitam sebi što sam živa i zdrava", rekla je ona.

(Kurir)