Preminuo Bil Pakston u 62. godini života
Bil Pakston

Zvijezda holivudskih filmova

Preminuo Bil Pakston u 62. godini života

Bil Pakston, iskusni glumac sa širokim rasponom uloga, zvijezda brojnih holivudskih filmova i klasika, umro je u 62. godini, objavila je danas njegova porodica.

Pakston je umro od komplikacija posle operacije, javlja Beta.

"Teška srca dijelimo vijest da je Bil Pakston preminuo zbog komplikacija poslije operacije. Bio je voljeni muž i otac. Bogatu i živopisnu holivudsku karijeru je počeo prije četiri decenije. Voljen i aktivan glumac i filmadžija. Svako ko je poznavao Bila mogao je da osjeti njegovu strast prema umjetnosti, kao i njegovu toplinu i neumornu energiju", navodi se u saopštenju koje su objavili Pakstonovi predstavnici.

Pakston je karijeru počeo 1975. godine, kao 20-godišnjak. Počeo je sa malim ulogama, od kojih je jedna bila u Terminatoru Džejmsa Kamerona. Nakon toga je sa istim rediteljem saradjivao u hit-filmovima Elijens, Istinite laži i Titanik. Glumio je, izmedju ostalih, i u filmovima Terminator 2, Na ivici vremena, Apolo 13, u serijalu Djeca špijuni, kao i mnogim drugima.

Iako je na televiziji glumio još od osamdesetih, poslednjih godina se uspješno vratio tom mediju. Igrao je glavnu ulogu u hvaljenoj i nagradjivanoj drami Velika ljubav (Big Love), a kasnije i u nekoliko uspješnih mini-serija. Imao je epizodnu ulogu u popularnoj seriji Marvelovi specijalni agenti (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.). U trenutku smrti igrao je glavnu ulogu u seriji Dan obuke (Training Day), koja je svoju premijeru imala ranije ovog mjeseca.

Pakston je bio oženjen i imao je dvoje djece.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.