Dobio uslovnu: Simon priznao nasilje nad Milicom Dabović

Zabrana ulaska u Srbiju

Dobio uslovnu: Simon priznao nasilje nad Milicom Dabović

Simon Šiklić priznao je krivicu za nasilje nad bivšom djevojkom, srpskom košarkašicom Milicom Dabović i nagodio se sa tužilaštvom.

Šikliću je zbog toga određena uslovna kazna zatvora od deset mjeseci s rokom provjere od tri godine, uz zabranu ulaska u Srbiju na godinu i po.

Prema sporazumu koji je inicirao njegov branilac, Šiklić je priznao krivično djelo nasilja u porodici, rekla je Tanjugu portparolka suda Leposava Vujanović.

Takođe mu je izrečena mjera protjerivanja stranaca, odnosno zabranjen mu je ulazak u Srbiju u narednih godinu i po, dodala je ona. 

Izrečena mu je i mjera zabrane prilaska Dabovićevoj u naredne tri godine. 

Tužilaštvo je preko Interpola utvrdilo da Šiklić nije bio ranije osuđivan. 

On je 20. februara nakon svađe fizički je nasrnuo na Dabovićevu u njenom stanu u kojem su živjeli dok su bili u vezi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.