Možda sam kriv za smrt Dajane i Dodija
Pol Enka

Memoari Pola Enke

Možda sam kriv za smrt Dajane i Dodija

Kanadski pjevač sa američkim državljanstvom Pol Enka (71), objaviće 9. aprila memoare "My Way" u kojima, između ostalog, piše o druženju sa Sinatrom i Semijem Dejvisom Džunirom, libidu predsjednika Kenedija i čudnom ponašanju Majkla Džeksona kome je bio svedok. Takođe otkriva da se delimično osjeća krivim za smrt pinceze Dajane i Dodija al Fajeda.

- Kada je njegov otac kupio robnu kuću "Herods", u Los Anđelesu se pojavio klinac po imenu Dodi Fajed, sladak mali ali pravi tatin sin - piše Enka u memoarima čiji je dio objavio „Dejli mejl”.

- I na mene je počeo da gleda kao na oca – vjerovatno zato što sam ga upoznao još kao dječačića dok sam u Parizu odsedao u "Ricu", koji je tada bio u vlasništvu Fajeda Seniora. Međutim, ubrzo sam saznao da je Dodi zavistan od kokaina, da ne plaća kiriju i da se viđa sa porgešnim ženama. Pokušao sa da ga posavetujem ali je bio previše mlad i divlji  da bi me slušao. A onda mi se jednoga dana sam obratio i htio da priča sa mnom.

Sreli smo se u jednom restoranu u LA i zamolio me je da mu pozajmim novac, pošto su mu na aerodromu uzeli 150.000 dolara u kešu koje nije prijavio. Nije smio da kaže ocu, a obećao mi je da će novac vratiti za nedelju dana.

U međuvremenu je otišao u Australiju i kada se konačno pojavio dao mi je ček. Ispostavilo se, bez pokrića.

Pozvao sam njegovu banku u Londonu i menadžer mi je iskreno rekao da je Dodi problematičan. Da je stalno u dugovima i da nema dovoljno novca na računu da pokrije moj ček.

Pozvao sam Dodija i izdrao se na njega: "Ili ćeš se nacrtati ovde sutra ili ćeš ići u zatvor!" Pripretio sam da ću nazvati njegovog oca. Preklinjao me je da to ne činim.

Ali, ja sam to ipak uradio. Rekao sam Fajedu Senioru da sam na granici da pozovem policiju. Onda je Tatica poslao svog brata kod mene koji je otvorio čekovnu knjižicu i rekao mi da kažem "bilo koju sumu". Ja sam htio samo svojih 150.000 dolara.

Fajedovi ljudi otkazali su potom Dodijev stan, platili sve zaostale račune, stavili ga na avion i poslali nazad u Englesku.

Nekoliko mjeseci kasnije, vidio sam na TV-u da je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu sa Dodijem u kolima.

Prvo sam mislio da sanjam, a onda, kada sam malo bolje razmislio, sve je imalo smisla. Dodi je bio vrlo paranoičan, naročito kada je bila rijč o otmicama, osvetama i zasjedama i stalno je mislio da neko hoće da ga ubije. Zato je vozio sumanuto brzo.

Kada je počeo da se viđa sa princezom Dajanom sva ta nervoza se vjerovatno umnogostručila jer su ih paparaci porganjali dan i noć.

Počeo sam da se pitam, Šta bi bilo da mu nisam pozajmio novac, da mu nisam zvao oca? Da li bi Dodi ostao u Los Anđelesu? Da li bi on i Dajana i danas bili živi? Prilično dugo sam izluđivao sebe ovim pitanjima - rekao je Enka.

(Blic)