Kusturica stavljen na
Emir Kusturica

Zbog posjete Krimu

Kusturica stavljen na "crnu listu"

Režiser i muzičar Emir Kusturica stavljen je u bazu ukrajinskog sajta "Mirotvorac" zbog posjete Krimu.

Kusturica je na spisak stavljen zbog 'namjernog kršenja državne granice Ukrajine i učestvovanje u aktivnostima na teritoriji Krima', prenosi Sputnjik pisanje krimskog sajta "Kriminform".

Informacija o Kusturici pojavila se u rubrici "Čistilište", uz napomenu da je on "namjerno narušio državnu granicu Ukrajine, da je negirao rusku agresiju, da učestvuje u legalizaciji aneksije Krima nezakonitim gostovanjem na teritoriji Krima, koju je okupirala Rusija".

Kusturica je ranije izjavio da smatra ujedinjenje Krima sa Rusijom organskim procesom i da je oduvijek smatrao to poluostrvo ruskim.

Kusturica je došao na Krim gdje je održao koncert sa svojim bendom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.