Zbog hapšenja u Crnoj Gori, elitna prostitucija se preselila u komšiluk
Ilustracija

Tarife iste, lokacija promijenjena

Zbog hapšenja u Crnoj Gori, elitna prostitucija se preselila u komšiluk

Niz akcija crnogorske policije u prethodna dva ljeta natjerale su srpske makroe i prostitutke da posao elitne prostitucije prebace na hrvatsko primorje. Tarifa i način vrbovanja djevojaka, međutim, ostaju isti, piše Blic.

U poslednja četiri ljeta padale su redom elitne podvodačice, od kojih je najpoznatija madam Željka koja je zbog podvođenja osuđena na kućni zatvor

Slučaj hapšenja kriminalne grupe podvodača u Zadru - koja ovih dana potresa Hrvatsku - pokazuje da se poslovi elitne prostitucije polako sele na sjeverni Jadran. Tamošnja kriminalistička policija uhapsila je trojicu Zadrana, ali i državljanku Srbije (29), koja je osim organizovanja posla i sama pružala seksualne usluge.

Sve se odvijalo tokom nekoliko ljetnjih mjeseci, a klijenti su se s djevojkama nalazili po jahtama i apartmanima. Njhove usluge plaćali su između 300 i 600 eura. Zasad nije poznat identitet srpske madam, koju nesumnjivo čeka krivično gonjenje u Hrvatskoj.

- U seks-biznisu potražnja nikada ne opada, zato je "trik" samo u tome da se pronađe pouzdana klijentela i područje na kom je moguće posao obavljati neometano. Za tako nešto neophodno je dobro poznavati sredinu u kojoj radite, i biti siguran da posao neće trpjeti zbog miješanja policije. S obzirom na to da su se u Crnoj Gori dogodila izvjesna hapšenja poslednjih godina, logično je da se posao prebaci sjevernije - priča za "Blic" sagovornik upoznat sa načinom rada podvodača na Jadranu.

U poslednja četiri ljeta na Crnogorskom primorju pale su najmanje dvije elitne podvodačice, obje iz Kotora: Mileva Kilibarda (59) i Željka Rolović (40).

Prva je uhapšena u velikoj akciji crnogorske policije 2013. godine, nakon dvomjesečnih mjera tajnog nadzora. Kako su pisali crnogorski mediji, Kilibarda - koja je sumnjičena za posredovanje u prostituciji - pala je u policijskoj akciji "Porto", najvjerovatnije nazvanoj po tivatskoj luci "Porto Montenegro", koja je već nekoliko godina bila označena kao mjesto gdje se organizuje "jahting prostitucija".

Osim manekenki iz Crne Gore, u istom lancu bile su i dvije djevojke iz Srbije.

Hapšenje i presuda Rolovićevoj su, međutim, izazvali daleko više pažnje. Jedna od najpoznatijih "madam" u biznisu elitne prostitucije uhapšena je prije tačno dvije godine u akciji "Lutka". Osumnjičena je da je na području nekoliko primorskih gradova ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima, na jahtama i drugim lokacijama u cilju sticanja novčane dobiti.

zeljkarolovic1440172093723977

Rolović potpisala sporazum o priznanju krivice

U početku je pred tužiocem Rolovićeva negirala da se bavila podvođenjem, ali je potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, nekoliko mjeseci kasnije, ipak priznala krivicu, zbog čega je osuđena na kućni zatvor. Među njenim radnicama ponovo je bilo djevojaka iz Srbije, a mediji su pisali i o njenoj bliskoj prijateljskoj vezi sa starletom Sorajom Vučelić.

I dok se podvodači i lokacije mijenjaju, cijena za seksualne usluge uglavnom ostaje ista. Prema nezvaničnom cjenovniku, oralni seks košta oko 60, jedan seksualni odnos klijente košta oko 300, a cjelovečernja seansa oko 600 eura.

Izvor:blic.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.