Ko je čiji sin: Odloženo suđenje Miroslavu Iliću
Miroslav Ilić

Ko je čiji sin: Odloženo suđenje Miroslavu Iliću

Pred Višim sudom u Beogradu u srijedu je održano pripremno ročište, po tužbi Devina Antonovića protiv pjevača Miroslava Ilića zbog priznavanja očinstva, na kome su tužioci ostali pri tužbi, dok je punomoćnik Ilića osporio nadležnost Višeg suda u Beogradu i primjenu srpskog prava, pa je slučaj odložen do daljeg.

Ovo je za beogradske Večernje Novosti izjavio advokat Vilijam Paspalovski, koji u ime Devina Antonovića, medicinskog radnika iz Amerike, pokušava da utvrdi da je legendarni "slavuj iz Mrčajevaca" biološki otac njegovog klijenta.

List podsjeća da je posle nekoliko godina tvrdnji Devinove majke Mirjane Antonović da je Ilić otac njenog sina Devina, i sam momak se upustio u sudski proces dokazivanja očinstva. Prema našem zakonu, on je morao da podnese tužbe protiv svoje majke, Danijela Antonovića koji je upisan kao njegov otac u krštenici i osobe za koju tvrdi da joj je biološki otac, odnosno Miroslava Ilića. Proces je pokrenut prije godinu dana, ali se nije odmaklo dalje od početka. I juče je tužena strana imala prigovor.

- Oni prigovaraju da, konkretno u ovom slučaju, nije nadležan Viši sud u Beogradu, jer su Antonovići američki državljani - tvrdi advokat Paspalovski. - Dakle, traže da američki sud dokaže da Danijel nije Devinov otac, pa tek onda da se u Srbiji pokrene postupak da li je to Miroslav Ilić.

Tužioci u rukama imaju dokaz iz američke laboratorije koji potvrđuju da, sada bivši Mirjanin suprug, nije otac njenog sina, ali to za tuženu stranu nije dovoljno.

- Nažalost, punomoćnik Miroslava Ilića je nekorektan, jer ako već osporavaju nadležnost suda, trebalo je da ga ospore kad su primili tužbu, prije godinu dana - tvrdi advokat.

- Ako srpski sud nije nadređen, Devin će morati ponovo da pokrene postupak, ali će prvo u Americi pred sudom utvrditi da Danijel nije otac. U krajnjoj liniji, mi ćemo to dokazati. Pitanje je da li će trajati godinu, dvije ili pet, ali ćemo na kraju utvrditi istinu.

Na pitanje šta to mijenja u životu već ostvarenog tridesetogodišnjeg čovjeka, koji je odrastao i sazrio u Americi, daleko od svojih korijena, advokat odgovara:

- Iskreno, vjerovatno ništa. On želi da dokaže ko mu je otac, a pitanje je da li će to nešto promijeniti u životu Miroslava Ilića. Cijela estrada i svi iz njegove porodice znaju istinu, hoćemo to da dokažemo i pravno, crno na bijelo - ko je čiji sin. Kada biste vidjeli Devinove slike i Ilićeve iz mladosti, bilo bi vam sve jasno.

Izvor:Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.