Mladići uhapšeni zbog snimka na kojem Milatović prijeti Đukanoviću, Markoviću, Katniću i Veljoviću
Foto:Screenshot

Maloljetnici lišeni slobode

Mladići uhapšeni zbog snimka na kojem Milatović prijeti Đukanoviću, Markoviću, Katniću i Veljoviću

Službenici podgoričke policije su identifikovali i uhapsili 16-godišnjeg M.D. za kojeg se sumnja da je snimao telefonom Vlatka Milatovića (57) iz Podgorice koji je uhapšen juče zbog sumnje da je prijetio predsjedniku države Milu Đukanoviću, premijeru Dušku Markoviću, direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću. Ubrzo nakon ovog, podgorička policija sprovela je i hapšenje drugog lica za koje se sumnja da je takođe snimalo prijetnje Milatovića.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode i drugo lice za koje se sumnja da je zajedno sa M.D. (16) snimalo telefonom V.M. Radi se o D.S. (17). I on će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti putem pomaganja", saopštila je Uprava policije.

Prethodno danas uhapšen je M.D. zbog ista dva krivična djela kao i D.S.

Hapšenje maloljetnika rezultat je daljih mjera i radnji policije, a u vezi snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Milatović koji na snimku, koji je objavljen na društvenim mrežama prijeti i vrijeđa funkcionere, juče je takođe uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama muškarac prijeti Đukanoviću, Markoviću, Katniću i Veljoviću i vrijeđa ih. Pominje snajper i traži da se na slobodu puste Nikšićanin Ranko Radulović i članovi njegove kriminalne grupe Erogen Brajović i Igor Vukotić.

"Prigušivač ili snajper će da ti radi. Ja sam Srbin i ima krst da mi ljubiš, smradu" govori muškarac, koji se kasnije na snimku i predstavio.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.