Porušeni prvi nelegalni objekti u Krašićima:  Nema nedodirljivih, svi će snositi posljedice
Rušenje i uklanjanje objekata

Investicija vrijedna 800 hiljada eura

Porušeni prvi nelegalni objekti u Krašićima: Nema nedodirljivih, svi će snositi posljedice

Izvršenjem rješenja nadležnih inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma o rušenju i uklanjanju objekata sa trase prve faze nastavljena je izgradnja šetališta „lungo mare“ u Krašićima, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Uklonjene su tri nelegalne ponte i pergola i očišćena prva dionica trase od 400 metara budućeg obalnog šetališta.

Intervenciji su prisustvovali menadžer Opštine Tivat Marko Petričević i urbanistički inspektor Vladan Juretić, a radove izvodi kompanija „Artek doo“ iz Podgorice.

Rušenje potpornih zidova i dijela bazena koji zadire u trasu odloženo je iz proceduralnih razloga za narednih nekoliko dana.

Ruenjeponti

Rušenje potpornih zidova

"Počela je demontaža. Na jednom problematičnom dijelu trase nije došlo do izvršenja iz proceduralnih razloga. Osnovni sud u Kotoru donio je rješenje o zabrani administrativnog izvršenja rješenja o rušenju za šta nije bio nadležan i moraće da stavi van snage to rješenje. Ovdje isključivo nadležna inspekcija Ministarstva donosi rješenja i za njih je nadležan isključivo Upravni sud. Koliko danas Opština Tivat će se, ovim povodom, obratiti predsjedniku Osnovnog suda Branku Vučkoviću. Trasa će biti rašćišćena od nelegalnog parternog uređenja u narednim danima. Bitno je da je došlo do prvih koraka, da je srušena psihološka barijera, da nema nedodirljivih i da će svi snositi posljedice. Nadležni organi će dalje preduzimati zakonom predviđene korake u kažnjavanju za nanošenje štete na državnoj imovini“, izjavio je Petričević.

Na oko 400 metara prve faze šetališta „lungo mare“ ima oko 15 parcela koje će biti zahvaćene uklanjanjem nelegalnog parternog uređenja, saopšteno je iz tivatske opštine.

Izgradnja prve faze „lungo mare“ u Krašićima počela je u ponedjeljak, 5. novembra.

Iz kabineta predsjednika Opštine podsjetili su da je riječ o prvoj fazi izgradnje lungo mare staze od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrijednu 800 hiljada eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“.

Opština Tivat je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor.

Izgradnjom Lungo Mare Krašići I, omogućiće se nesmetano kretanje turista i pješaka obalnim područjem Krašića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.