Melburn dobija novog šampiona, Cicipas izbacio Federera
Stefanos Cicipas

Melburn dobija novog šampiona, Cicipas izbacio Federera

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobijedio dvostrukog uzastopnog šampiona, Švajcarca Rodžera Federera.

Cicipas je do najveće pobjede u karijeri stigao posle tri sata i 50 minuta i preokreta 6:7(11), 7:6(3), 7:5, 7:6(5). On je tako postao prvi grčki teniser koji je stigao do četvrfinala nekog grend slem turnira.

"Ne mogu da opišem kako se osjećam. Ja sam trenutno nasrećniji čovjek na svijetu", bilo je prvo što je rekao Cicipas posle meča. 

On je istakao da je od početka meča vjerovao da može do pobjede.

"Rodžer je legenda našeg sporta i mnogo ga poštujem, bio mi je idol od šeste godine... Ostvario mi se san da igram protiv njega na Rod Lejver Areni, a pobijediti na kraju... Stvarno ne mogu da opišem kako se osjećam", rekao je 20-godišnji Cicipas.

Grk će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, koji je ranije danas eliminisao Marina Čilića.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.