Šaban Šaulić će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana
Šaban Šaulić

Šaban Šaulić će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je u nedelju stradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu i počivaće pored glumca Nebojše Glogovca.

Komemoracija i sahrana slavnog pjevača trebalo bi da budu održane u petak, 22. februara, nezvanično saznaju Novosti.

Reporteri "Novosti" uvjerili su se da radnici JKP "Pogrebne usluge" pripremaju grobno mjesto za čovjeka koji je svojim glasom i pjesmama ostavio dubok trag u narodnoj muzici. 

Datum i vrijeme sahrane porodica Šaulić objaviće narednih dana, kada bude završena obdukcija u Njemačkoj.

Javni tužilac Bilefelda u istragu udesa u kojem je poginuo pjevač uključio je stručnjake kako bi se razjasnile okolnosti. Policija je u ponedeljak uz pomoć nove kamere napravila 3D snimke mjesta nesreće da bi rekonstruisala udes.

Takođe se istražuje kako je 34-ogodišnji vozač "mazde" koja je udarila automobil u kojem je bio Šaban Šaulić, vozio automobil koji nije bio njegov.

Ranije su nemački mediji javili da je vozač "mazde" najvjerovatnije bio pod uticajem alkohola.

Vjeruje se da je vlasnik automobila druga osoba. Policija je pozvala eventualne svjedoke nesreće na putu A2 da se jave, prenio je RTS.

Iako su tijela nastradalih odnijeta na autopsiju, policija Bilefelda još uvijek nije objavila nikakve zvanične informacije o tome.

"U ovom trenutku ne govorimo ništa kako bismo zaštitili žrtve. Molimo za razumijevanje", kažu u policiji.

RTS navodi da je još uvijek je nejasno kada bi tijela mogla da budu prebačena u konzulat Srbije u Dizeldorfu koji kontaktira sa porodicom Šabana Šaulića.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.