Platforma za investiranje u region, djelovanje kreće iz Podgorice
Foto:Anadolija

Kancelarija Komorskog investicionog foruma Z.Balkana otvorena u Podgorici

Platforma za investiranje u region, djelovanje kreće iz Podgorice

Ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić i predsjednik Privredne Komore Srbije koji je i predsjednik Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana Marko Čadež, otkrili su danas tablu sa natpisom Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i time svečano otvorili kancelariju Generalnog sekretara ovog foruma u Podgorici, javlja Anadolija.

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana je dobrovoljna neprofitna organizacija privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, formirana na osnovu Sporazuma o osnivanju Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana potpisanog u Beču 27. avgusta 2015. godine, sa sjedištem u Trstu, u Italiji. 

Članice Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana su privredne komore Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova, dok Upravni odbor čine predsjednici privrednih komora ovih šest zemalja članica. 

Dragica Sekulić, ministarka ekonomije Crne Gore, kazala je da današnje otvaranje kancelarije znači da će centar regionalnog djelovanja komore krenuti iz Podgorice. 

Marko Čadež, predsjednik Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, istakao je da ova organizacija okuplja više od 350 kompanija. 

„Jasni smo u onome što želimo od naših vlada. Na neke stvari koje se obavežemo kao ekonomije, to želimo da sprovodimo. Mi želimo da budemo pomoć u stvaranju arhitekture regionalnog ekonomskog područja. To su carinske procedure i još mnogo toga“, rekao je Čadež, prenosi AA.

2019022123505777241888587Web

Foto:Anadolija

Poručio je i da će raditi na promociji regiona kao investicione destinacije.

„Napravili smo investicionu platformu za investiranje u naš region. Preko nas svako može da nađe investicionog partnera u regiji, da dobije sve potrebne informacije“, istakao je Čadež. 

Kancelarija Generalnog Sekretara Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana smještena je u zgradi Privredne komore u Podgorici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.