Završena komemoracija povodom smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića: Neutješna porodica u suzama, kao i cijela estrada (FOTO)(VIDEO)
Komemoracija Šabanu Šauliću, foto: Ras Srbija

Nakon komemoracije sahrana u Aleji zaslužnih građana

Završena komemoracija povodom smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića: Neutješna porodica u suzama, kao i cijela estrada (FOTO)(VIDEO)

U Skupštini grada Beograda danas u 11 sati održana je komemoracija povodom smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

U velikoj sali među prvima su stigli uplakani Goca Božinovska i Šabanov brat Hasan Dudić, a zatim Sneki Babić, Miša Mijatović, Saša Nikolić, Miroslav Ilić, Dragana Mirković, Zorica Brunclik i Kemiš, Milena Plavšić, Željko Joksimović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Jelena Broćić, Damir Handanović, Vesna Milanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Neda Ukraden, Zlata Petrović, Nada Topčagić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin sa ženom...

Komemoracija je započela minutom ćutanja, a onda je puštena pjesma "Verujem u ljubav".

"Imao sam sreću da na samom početku svoje karijere upoznam Gordanu. Ja sam možda kralj narodne muzike, a ona je sigurno kraljica moga srca", dio je Šabanovog govora kojim je započeta komemoracija.

Zorica Brunclik prva je održala govor svom kumu.

"Kume, toliko toga smo prošli za ovih 45 godina. Najveću sreću, rađanje naše djece, ali i tugu kada smo ispraćali naše roditelje. Naše pjesme ostaće za sva vremena, ali sa kime ću ih sada pjevati kad smo ih najviše pjevali zajedno. Na našoj posljednjoj slavi ljutio si se što nema muzike, a ja sam bila srećna jer smo htjeli da se ispričamo jer smo imali mnoge planove za ovu godinu. Ti planovi su bili da oženimo Mihajla, da udamo Zlatu, da napravimo moj jubilej, i sve se to, kume, prekinulo. Putuj kume sa Anđelima, neka ti je vječna slava", rekla je Zorica.

Od Šabana se oprostio i kompozitor Rade Vučković, njegov veliki prijatelj.

"Izdao si me, otišao si prije mene. Voljeni nikad ne odlaze, oni se samo sele na nebo i žive među zvijezdama. Živjećeš vječno u nama. Vrijeme ne liječi bol, samo nas uči da živimo sa njim. Neka ti je vječna slava", rekao je sa bolom i tugom Rade.

Menadžer Šabana Šaulića, Goran Jovanović se obratio okupljenima.

"Nema više našeg Šabana! Ova rečenica koja se poput oblaka bola nadvila nad Balkan te tužne nedjelje ujutru, dragi moj prijatelju, i dalje zvuči kao košmar iz kog ćemo se svakog trenutka probuditi jer kako ti možeš uopšte otići. Kako kad su tvoje pjesme besmrtne? Svima onima koji su ikad čuli za tebe, voljeli, patili, veselili se i tugovali uz tvoj glas, prazninu nikad neće moći popuniti. Prije svega prazninu tvoje Gordane koju si toliko volio, tvoje djece, unuka, kumova. Njima ostaje ponos što će moći da kažu da su potomci jednog velikog Šabana Šaulića. Ostaje ljubav koju si im darivao nesebično, nenametljivo, onako kako si samo ti mogao. I ostaju pjesme, pjesme koje niko neće sa toliko duše otpjevati. Želim da vjerujem da tamo negdje sjediš sa zabačenim štapom i pjevušiš najljepše melodije. Zbog svega ovoga ja odbijam da ti kažem "Zbogom" prije nego što ti kažem "Hvala" A sada, veličino, vrijeme je da se i ti malo odmoriš. Kralj muzike je sišao sa scene, legenda će živjeti vječno" - rekao je Jovanović koji na kraju nije mogao da zadrži suze.

Danas je najtužniji dan, kako za porodicu Šaulić, tako i za sve poštovaoce lika i djela jednog od naših najboljih pjevača.

Podsjetimo, Šabanovo tijelo juče je iz Njemačke vladinim avionom dopremljeno u Srbiju.

Već od 10 sati ispred Skupštine grada Beograda počeo je da se okuplja veliki broj pjevačevih prijatelja, ali i svi članovi porodice, koji će odati počast tragično nastradalom pjevaču.zoricabrunclikfotozoranilic

Kumovi Zorica Brunclik i Kemiš, foto: Zoran Ilić

anabekutaimilutinmrkonjic

Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, foto: I. Mikić

GocaBoinovskaFotoIMiki

Goca Božinovska, foto: I. Mikić

Prvo je u dom na Dedinju došao veliki broj Šaulićevih prijatelja, ali su se okupili i svi članovi porodice, a i unuk Luka Adžić je stigao iz Belgije.ceca

Ceca Ražnatović sa sestrom Lidijom

hasandudic

Šabanov brat od tetke, Hasan Dudić

handanovic

Damir Handanović dolazi na komemoraciju

miroslavilic

Miroslav Ilić, foto: Ras Srbija

Kako se saznaje, u kući je bilo veoma potresnih scena, čuli su se i jecaji, a kada su se članovi porodice okupili, svi su krenuli u Skupštinu grada.

Među prvima su na komemoraciju došli Zorica Brunclik i Kemiš, Rade Jorović, Dajana Paunović, Sneki Babić, Bane Ružić, a ćerka Ilda Šaulić došla je vidno potresena.sasapopovic

Saša Popović i Suzana Jovanović, foto: I. Mikić

Nakon komemoracije, sahrana će se obaviti u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Podsetimo, kralj narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je nedjelju, 17. februara, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada se vraćao sa nastupa u Njemačkoj.

Automobil u kom je bio pjevač, zakucao vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole.

Odmah nakon stravične saobaćajke, ćerka Sanela i sin Mihajlo uputili su se u Njemačku.

Tijelo pevača narodne muzike Šabana Šaulića stiglo je avionom kasno sinoć, a Mihajlo Šaulić i Bata Mirković dopratili su tijelo poginulog pjevača narodne muzike do Novog groblja.

Izvor: Blic/Alo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.