Borbu sa celulitom počnite na vrijeme, ove namirnice su najbolji saveznici
ilustracija

Borbu sa celulitom počnite na vrijeme, ove namirnice su najbolji saveznici

Priprema za ljeto ne podrazumijeva samo aktivan trening i upornu borbu sa viškom kilograma. Ona se odnosi i na borbu sa celulitom, koji čini da naše noge ne izgledaju najbolje, kada dođe vrijeme da iz farmerica pređemo u šorc ili suknju.

Borba sa celulitom je dugotrajna i zato je morate započeti na vrijeme, kako biste tokom ljeta imale noge iz snova. Bez obzira na fizičke kapacitete i građu, celulit je estetski problem sa kojim se bore sve žene.

Celulit nije posljedica prekomjerne težine, već ga izaziva prekomjerno zadržavanje vode u tijelu, usljed nezdrave ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti.

Celulit je zapravo potkožna naslaga masnog tkiva, koja se manifestuje u vidu nepravilnih udubljenja na površini kože. Kao posljedica nezdrave ishrane, obično se kod žena pojavljuje već u pubertetskom periodu. Kao posljedica nagomilavanja ćelija masnog tkiva, dolazi do poremećaja prilikom izlučivanja toksina iz tijela, što otežava protok krvi i limfe.

Na sreću, ukoliko malo više obratite pažnju na ishranu i u svoj jelovnik uvrstite određene namirnice, borba sa celulitom, neće biti tako nezamisliva, Do ljeta bi trebalo da zaboravite na masnu i prženu hranu, ugljene hidrate i slatkiše i svoju ishranu obogatite svježim voćem i povrćem.

Vitamin C odličan je saveznik u borbi protiv celulita, a njegov  visok sadržaj možete pronaći u zelenom lisnatom povrću, kao što su spanać, blitva, kelj i brokoli.

spanac

Kupine, brusnica i borovnica, kao i drugo bobičasto voće, odlični su saveznici u borbi protiv celulita, jer su bogate kalijumom i magnezijumom, koji tokom hidratacije organizma tjeraju toksine napolje.

Banana sadrži visok stepen kalijuma, koji sprječava zadržavanje viška vode u tijelu, pa je veoma važna namirnica u vašoj ishrani, ukoliko se borite sa celulitom.

Borovnicee1511991066780

Uključite i ananas, jer sadrži enzime, koji pozitivno utiču na probavu i ubrzavanje metabolizma.

Kada su napici u pitanju, preporučuju se zeleni čaj i povećana količina vode.

zelenicaj

Ukoliko ishranu obogatite navedenim namirnicama, uz svakodnevnu fizičku aktivnost, celulit će do ljeta postati samo ružna uspomena.

Nezavisne

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.