Bore sa lica nestaju uz pomoć fantastične maske od breskve
Ilustracija

Bore sa lica nestaju uz pomoć fantastične maske od breskve

Sveže voće odlično je za našu kožu. Iskoristite to što su nam dostupne svježe breskve da oporavite kožu od štetnih uticaja okoline.

Tokom ljetnjih mjeseci koža je izložena sunčevim zracima koji je dodatno isušuju i pospješuju nastanak bora. Prosto je nemoguće da se u potpunosti zaštitite od sunca, ali probajte i budite uporni. 

Njegujte vaše lice svakodnevno hidratantnim kremama, a jednom ili dva puta nedjeljno nahranite kožu prirodnim maskama. 

Kako su breskve još uvijek aktuelne, savjetujemo vam da iskoristite ovo ukusno, mirišljavo i hranljivo voće u borbi protiv bora. 

Napravite brzo veoma koristan preparat. Potrebne su vam dvije srednje breskve, dvije kapi eteričnog ulja lavande, dvije kašičice meda i isto toliko maslinovog ulja. Ispasirajte očišćene breskve i pomiješajte navedene sastojke. Miješajte dok se smjesa ne sjedini, a onda nanesite masku na prethodno očišćeno lice. 

Ostavite da maska odstoji 20 minuta i nakon toga je isperite mlakom vodom, piše Stvar ukusa. Kada je uklonite, nanesite na lice malo maslinovog ulja pa ostavite da deluje nekoliko sati kako bi efekat tretmana bio jači.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.