'
Nikola Radunović, foto: Facebook

Paljenje crnogorske zastave u Budvi

' "Braneći svetinje" ti si danas zapalio moju svetinju, svaka ti čast, hrišćanski'

Status Cetinjanina Nikole Radunovića privukao je veliku pažnju na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ovoga puta, komentarisao je paljenje crnogorske zastave u Budvi, prenosi Antena M.

Status prenosimo u nastavku:

"Danas je opet zapaljena. Ona, koja tako ponosno vijori na vjetru. Ona, koja simbolizuje hrabrost, gordost, žrtvu. Ona, kojoj naši preci nijesu dali da padne, ranjeni je nosili, samo da joj orao i dalje bude okrenut ka visinama odakle se na nju i spuštio. Ona, pod kojom je bilo čast položiti život. Ona, koja sada ne traži da se za nju daje život, ali je u nju utkana tradicija kojom se dičimo, hrabrost koju prepričavamo i žrtva, koju i dalje pokušavamo da shvatimo i sve ono što treba da poštujemo.

Danas je opet zapaljena. Ona, koju su mnogi naši sportisti (do) sanjali da će je zbog njih jednoga dana popeti na jarbol. Ona koju mnogi nijesu dočekali, a tako su je željeli.

Danas je još veća nesreća što ima onih koji su sa oduševljenjem ili potisnutim zadovoljostvom ovo ispratili. Danas ima onih koji smatraju paljenje zastave sopstvene države- herojskim činom.

Neznani "junače", ti si spaljivanjem zastave vjerovatno "branio svetinje". Vidiš, "braneći svetinje", ti si danas zapalio moju svetinju. Svaka ti čast. Hrišćanski.

Za tebe i sve one koji aminuju tvoj čin, shvati: Izdržala je ona i veće muke. A vazda će biti ruku da je nose". 

 

Untitled

Foto: Screenshot/Facebook

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.