Zvijezde na aplikaciji TikTok zarađuju do milion dolara po postu!
TikTok aplikacija

Zvijezde na aplikaciji TikTok zarađuju do milion dolara po postu!

Sjećate se dana kada su blogeri mogli da zarade veliku količinu novca za sponzorisane postove? Kasnije se to preselilo na društvene mreže, gdje su oni koji su bili posebno popularni na platformama poput Instagrama takođe mogli da zarade velike svote, ali sada izgleda da prelazimo na novu platformu: TikTok.

Za one koji nisu upoznati, TikTok je muzička društvena mreža koja potiče iz Kine.

Omogućava korisnicima da stvaraju zabavne video zapise uz muziku i plešu na njih. Međutim, sada se čini da je od zabavne platforme postala ona koja bi mogla biti posebno unosna za najpopularnije. Istraživači tržišta procjenjuju da bi neki od najpopularnijih korisnika mogli da naplate čak milion dolara po postu koji objave.

Koliko morate biti popularni da toliko zaradite?

Na primjer, istraživači vjeruju da bi Ašika Batia, 19-godišnja indijska glumica, koja trenutno ima preko 14 miliona pratilaca a iz dana u dan ta brojka je sve veća, mogla potencijalno da naplati 0,005 USD po pratiocu za sponzorisane postove. Pod pretpostavkom da nekako uspije da sakupi svih 194 miliona korisnika na platformi, mogla bi da zaradi blizu jednog miliona dolara po postu.

Iako se to može činiti kao mnogo novca, Džejms Votlej, strateški partner u marketinškoj agenciji Digitas UK kaže:

"Zapravo mogu povjerovati u te brojeve ako pogledate koliko je novca otišlo na Instagram. TikTok je nova stvar i velike količine novca odlaze tamo. Najbrži način da privučete pažnju na TikTok-u jeste da uticajni influenser promoviše vaše video zapise. Baš ove nedelje TikTok i Fortnite najavili su partnerstvo gdje će se nadmetanje u plesu sa TikTok-a rekreirati u Fortnite-u."

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.