Karantin za novčanice koje dolaze iz Azije
Foto: Ilustracija

Fed

Karantin za novčanice koje dolaze iz Azije

Američka centralna banka - Federalne rezerve (Fed) uvela je minimalni karantin od sedam do deset dana za dolarske novčanice koje potiču iz Azije kao preventivnu mjeru.

Prema riječima portparola američke centralne banke, ta mjera je uvedena bez obzira na to što se koronavirus uglavnom prenosi kontaktom među ljudima, piše Bloomberg.

Fed održava kontigent novčanica kao zalihu koja bi trebalo da zadovolji potražnju i rutinski procesuira novčanice i kovani novac kao dio usluga banke, prenosi B92.

Trenutno je u opticaju 1,75 biliona USD Federalnih rezervi.

Fed je, prema riječima njegovih predstavnika, spreman da modifikuje pristup kako Centar za kontrolu bolesti i State department budu identifikovali dodatne rizične zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.