15 godina
Junakinje popularne serije ''Seks i grad''

Serija koja je izazvala televizijsku revoluciju

15 godina "Seks i grada"

Serija Seks i grad danas slavi 15 godina postojanja .

Jedna od omiljenih serija ženske populacije danas slavi 15 godina od prvog prikazivanja, a mi se u to ime osvrćemo na neke od najupečatljivijih momenata iz ove planetarno popularne serije.

Prije tačno 15 godina na malim ekranima širom svijeta prvi put je predstavljena serija koja je izazvala televizijsku revoluciju, serija koja je teme poput Manolo Blahnik i Louboutin cipela, Njujorka, Cosmopolitana i naravno seksa postavila na sam vrh liste najzanimljivijih i ubrzo postala omiljena među ženama iz svih krajeva svijeta.

Gotovo da nema žene koja ne zna za priču o četiri emancipovane, uspiješne tridesetogodišnjakinje koje se uporno trude da ostanu samostalne, ali i da pronađu muškarce koji će ih takve voljeti. Ova serija, zasnovana na istoimenoj knjizi Candace Bushnell, za kratko vrijeme osvojila je svijet i brojne nagrade.

Imali smo priliku da kroz 6 sezona i 93 epizode ispratimo sve najzanimljivije detalje iz života glavnih junakinja – Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlote (Kristin Davis), Mirrande (Cynthia Nixon) i, najverovatnije omiljene među muškom publikom, Samanthe (Kim Cattrall), koje su srušile mnoge tabue i otvoreno progovorile o seksualnoj ravnopravnosti žena i muškaraca. Žene širom svijeta su osjetile olakšanje jer je neko progovorio umjesto njih, a muškarci su potajno gledali seriju da vide šta se to njihovim ženama dopada.

Dokaz popularnosti ove serije je i to da je uvedena turistička tura lokacijama u Njujorku na kojima su snimani kadrovi serije, a Sarah Jessica Parker postala je modna ikona i sinonim za stil iako je izjavila da u privatnom životu neme nikakve sličnosti sa Carrie Bradshaw.

(Press)