U Formuli 1 nije bilo nijednog pozitivnog testa na koronavirus
Ilustracija

Testirane ukupno 4.032 osobe

U Formuli 1 nije bilo nijednog pozitivnog testa na koronavirus

Svjetska automobilska federacija i Formule 1 objavile su da u okviru prvog kruga testiranja na stazi “Red Bul ring” nije bilo nijednog pozitivnog testa na koronavirus.

Velikom nagradom Austrije ovog vikenda startuje ovogodišnji šampionat posle višemjesečnog odlaganja, a kao jedan od uslova da uopšte do njega dođe bilo je da se testiranja obave na svakih nekoliko dana.

Iz Formule 1 su objavili da su testirane ukupno 4.032 osobe, koje uključuju vozače, članove timova i ostalo osoblje, prenosi N1.

“Svjetska automobilska federacija i Formula 1 mogu da potvrde da je između petka, 26. juna, i četvrtka, 2. juka, 4.032 vozača, članova timova i pratećeg osoblja testirano na koronavirusa. Među njima nijedna osoba nije pozitivna”, stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su te informacije objavljene u cilju očuvanja integriteta i transparentnosti. Dodaje se i da neće da budu objavljivani specifični detalji o timovima i individalcima, a da će rezultati da se objavljuju na svakih sedam dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.