Medenica: Započeta izrada elektronskog katastra zagađivača, kako bi se kazalo ko i kako zagađuje našu okolinu
Medenica

Medenica: Započeta izrada elektronskog katastra zagađivača, kako bi se kazalo ko i kako zagađuje našu okolinu

Zaštita životne sredine nije nešto gdje samo treba staviti štrik na putu ka EU, već suštinsko pitanje kvaliteta života. Mi u Socijaldemokratama to znamo, i naš stav je da je nikad nećemo staviti po strani zarad velikog kapitala, poručio je Nikola Medenica, član Glavnog odobora Socijaldemokrata i direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

Kako je dodao, nada se da je takav stav bio vidan kroz doprinos upravljanju Agencijom.

Posebno je zadovoljan što je Agencija prepoznala potrebu da postupak procjene uticaja projekata na životnu sredinu učini još transparentnijim.

"Ova tema je već godinama predmet kritika od strane NVO, a mi smo, svjesni važnosti nepristrasne procjene uticaja svakog projekta, ovome posvetili posebnu pažnju”, kazao je, dodavši da: "Životna sredina za nas nije forma".

On je istakao i da je zadovoljstvo biti na čelu institucije koja je 2019. godine preuzela rad na uspostavljanju Natura 2000 - evropske mreže zaštićenih područja, bez koje se ne može pristupiti EU.

"Agencija je okupila nacionalni NATURA2000 tim koji broji preko 50 eksperata i kroz ove aktivnosti obučavamo veliki broj mladih polaznika, mahom studenata biologije", kazao je Medenica.

Govoreći o zaštiti vazduha, Medenica je rekao: “Započeta je izrada elektronskog katastra zagađivača, kako bi se profesionalno, objektivno i jasno moglo kazati ko i kako zagađuje našu okolinu". 

On je naglasio i da je sprovedeno unapređenje inventara gasova koji zagađuju vazduh, a koji je prestao da se ažurira od 2013. godine.

“Mi smo tu da štitimo životnu sredinu. I kao građani i kao neko ko ima privilegiju da bude na čelu ovakve jedne institucije", zaključio je Medenica.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.