Ivanović: Sve spremno za izbore 30. avgusta
Aleksa Ivanović

"Ispunjene zakonske i sve druge obaveze"

Ivanović: Sve spremno za izbore 30. avgusta

Državna izborna komisija (DIK) ispunila je zakonske i druge obaveze i sve je spremno za izbore 30. avgusta, poručio je predsjednik te institucije Aleksa Ivanović.

On je rekao da je DIK sproveo sve radnje propisane Zakonom o izboru odbornika i poslanika i Kalendarom izbornih aktivnosti.

"Tako ćemo nastaviti da radimo i ubuduće do završetka izbornog procesa. Iz toga se zaključuje da je sve spremno za izbore“, kazao je Ivanović agenciji Mina.

Odgovarajući na pitanje šta očekuje od izbornog dana i kako će sve funkcionisati sa obzirom na epidemiju koronavirusa, on je podsjetio da je DIK usvojio Tehničke preporuke za održavanje izbora u cilju epidemiološke zaštite birača.

"To u suštini znači da ukoliko se sve osobe, bilo one koja pripadaju organima za sprovođenje izbora, bilo birači pridržavaju mjera, nose maske, rukavice i koriste dezifijense, izborni dan će proteći u skladu sa mjerama za sprečavanje širenja virusa Covid-19", naveo je Ivanović.

On je kazao da se DIK obratio Upravi za imovinu za nabavku potrebne zaštitne opreme i da će ona biti raspoređena biračkim odborima.

Ivanović je rekao da je snimanje i montiranje edukativnog materijala za članove biračkih odbora završeno.

"Slijedi faza emitovanja za potrebe edukacija. Takođe, predviđeno je da materijal bude dostupan na web sajtu", kazao je Ivanović Mini.

Na pitanje da li su riješene sve dileme u vezi sa glasanjem pismom, Ivanović je odgovorio da je Ustavni sud u procesu donošenja odluke po tom pitanju.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.